Αναστάσιος Δημοσχάκης

Αναστάσιος Δημοσχάκης
Α ν τ ι σ τ ρ ά τ η γ ο ς

Γεννήθηκε στο Ισαάκιο Διδυμοτείχου Έβρου, στις 19/11/1955.

Κατατάχθηκε στην Αστυνομία στις 13/9/1974 και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών το 1977.

Είναι απόφοιτος της Σχολής Πολέμου και Εθνικής `Αμυνας, των σχολών Ξένων Γλωσσών Αστυνομίας και Στρατού, όπως και της Γαλλικής Ακαδημίας Αθηνών.

Μετεκπαιδεύτηκε σε Σχολές της Αγγλίας, Αμερικής, Γερμανίας, Αυστρίας, Ιταλίας και συμμετείχε σε ομάδες εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπηρέτησε, ως Αξιωματικός, σε μάχιμες και επιτελικές Υπηρεσίες.

Στο βαθμό του Ταξίαρχου διετέλεσε διαδοχικά Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και αναπληρωτής Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής.

Στο βαθμό του Υποστράτηγου διετέλεσε διαδοχικά αναπληρωτής Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής και Προϊστάμενος Κλάδου Διοικητικού του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο βαθμό του Αντιστράτηγου κατείχε, από 5-10-2004, τη θέση του Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.

Διετέλεσε Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας από τις 28-02-2006 έως τις 27-02-2008.

Έγγαμος με τη Μαρία Βλαχούλη, υπάλληλο Υπουργείου Οικονομικών. Έχει δύο παιδιά, τον Σπύρο, πτυχιούχο ΤΕΦΑΑ και έφεδρο Αξιωματικό Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού και τη Ζωή, φοιτήτρια του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου/Τμήμα Διαιτολογίας – Διατροφολογίας, πρωταθλήτρια κολύμβησης σε Ευρωπαϊκούς και Μεσογειακούς Αγώνες, μέλος της Εθνικής Ομάδας Κολύμβησης με δύο συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες (συμμετείχε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, όπου και έδωσε τον όρκο του αθλητή).


Αρχείο λόγων – συνεντεύξεων