20 Οκτωβρίου 2005

Τριήμερο εκδηλώσεων για τον εορτασμό της
«Ημέρας της Αστυνομίας» (18-20/10/2005)

Για το 2005 η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποίησε τριήμερο εορταστικών εκδηλώσεων από 18 έως 20 Οκτωβρίου.

20/10/2005: – Ημερήσια Διαταγή κ. Αρχηγού –

Πραγματοποιήθηκε κεντρική εκδήλωση και δεξίωση για τον εορτασμό, στις 18:00, στο Μέγαρο Μουσικής (αίθουσα «Φίλων Μουσικής»), παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κάρολου Παπούλια, εκπροσώπων της πολιτικής, πνευματικής και κοινωνικής ζωής του τόπου, καθώς και της Ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. – Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου, με επισυναπτόμενες τις ομιλίες του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργου Βουλγαράκη, του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου κ. Γεωργίου Αγγελάκου, του Μίκη Θεοδωράκη, καθώς και φωτογραφίες από την εκδήλωση.

Δείτε, επίσης, το Δελτίο Τύπου για τη σύσκεψη των Αρχηγών των Αστυνομιών των Βαλκανικών χωρών και της Κύπρου, υπό την προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τελέστηκε Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στις 10:30, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Μεσογείων 96), παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας του Σώματος, καθώς και άλλων επισήμων.

19/10/2005:

Πραγματοποιήθηκε τελετή ονοματοδοσίας της αίθουσας συσκέψεων του 7ου ορόφου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, σε αίθουσα «ΠΑΥΛΟΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ», στις 10:30, ως απόδοση τιμής στον Παύλο Μπακογιάννη, το μοναδικό μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου που υπήρξε θύμα δολοφονικής επίθεσης από την τρομοκρατική οργάνωση «17Ν».
Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου, με επισυναπτόμενες τις ομιλίες του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργου Βουλγαράκη και της Δημάρχου Αθηναίων κας. Ντόρας Μπακογιάννη, καθώς και φωτογραφίες από την τελετή.

Ομάδες μαθητών επισκέφθηκαν Αστυνομικές Υπηρεσίες της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με το ρόλο και την αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας.
Οι Υπηρεσίες στις οποίες πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις είναι τα Κέντρα Επιχειρήσεων και η Αμεση Δράση στις Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις Αττικής και Θεσσαλονίκης, καθώς και η Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα Αττικής.

Τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, στις 18:30, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Μεσογείων 96) και λιτάνευση της Ιερής εικόνας του Αγίου Αρτεμίου.

Ολοκληρώθηκε διήμερη πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας για την Τράπεζα αίματος του Σώματος (18 και 19-10-05).

Στην Αθήνα η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε για τα παιδιά που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία.

18/10/2005:

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Γιώργος Βουλγαράκης, εγκαινίασε την 4η Πανελλήνια Έκθεση εικαστικών τεχνών προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, στις 19:30.
Η έκθεση φιλοξενείται στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50), από 18 έως 23/10/05.

Εκτίθενται σε αυτή έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, αγιογραφίας και χαρακτικής 35 καλλιτεχνών από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας.
Σχετικό ενημερωτικό και φωτογραφικό υλικό – ομιλίες του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας