Κλεάνθης Παπαγιαννόπουλος

Κλεάνθης Παπαγιαννόπουλος, Αστυνόμος Β’

Κλεάνθης Παπαγιαννόπουλος, Αστυνόμος Β’

Ο Αστυνόμος Β’ Κλεάνθης Παπαγιαννόπουλος γεννήθηκε το 1984.

Κατετάγη στην Ελληνική Αστυνομία το 2002.

Αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας το 2006.

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών Διαχείρισης Κρίσεων, Μαζικών Καταστροφών, Επειγουσών Καταστάσεων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2013) και Υποψήφιος Διδάκτωρ του ιδίου Πανεπιστημίου (2014).

Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων και εκπαιδευτής εκπαιδευτών σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό Επίπεδο, με πλέον των 300 ωρών διδακτική εμπειρία στα αντικείμενα της εκπαίδευσης ενηλίκων και της διαχείρισης κρίσεων ενώ παράλληλα είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής διαδικτυακών σεμιναρίων.

Από το 2011 έως και τον Οκτώβριο του 2014 εκτελούσε καθήκοντα Αναπληρωτή Τμηματάρχη του Τμήματος Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας (CEPOL) της Αστυνομικής Ακαδημίας της Ελλάδος ενώ από το 2007 έως και το 2011, διετέλεσε στέλεχος της ίδιας Υπηρεσίας.

Από το 2006 έως το 2007 υπηρέτησε στο Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων σε διάφορες θέσεις ευθύνης.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στη CEPOL, διετέλεσε Συντονιστής Εκπαιδευτικού Προγράμματος Ευρω-μεσογειακής Συνεργασίας CEPOL – Police Euromed ΙΙ σε εθνικό επίπεδο, Εθνικός Διαχειριστής Ηλεκτρονικού Δικτύου CEPOL για την Ελλάδα (national e-net manager), Εθνικός Συντονιστής του Προγράμματος Ανταλλαγής της CEPOL (exchange programme), συμμετείχε σε δεκάδες συναντήσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της CEPOL και των άλλων ομάδων εργασίας αυτής ενώ παράλληλα διοργάνωσε μεγάλο αριθμό εκπαιδεύσεων και διαδικτυακών σεμιναρίων. Ακόμη, έχει δημιουργήσει την πρώτη διαδικτυακή Πλατφόρμα Μάθησης για τη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας (e-saea) και αντίστοιχη Πλατφόρμα για τους Έλληνες Αστυνομικούς. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε σειρά εκπαιδεύσεων μεταξύ άλλων για την εκπαίδευση ενηλίκων, την τρομοκρατία, την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών, την αστυνομική συνεργασία και την αστυνόμευση στην Ευρώπη.

Μιλά αγγλικά (επίπεδο Γ2), γερμανικά (επίπεδο Β1) και ισπανικά (επίπεδο Β2).


22-10-2014: Βίντεο και φωτογραφίες από την παρουσίαση του νέου Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμου Β’ Κλεάνθη Παπαγιαννόπουλου