Θεατρική παράσταση «Α.Γ.ΝΩΣΤΟΣ» που παρουσίασε η θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το θερμό χειροκρότημα του κοινού απέσπασε η θεατρική παράσταση «Α.Γ.ΝΩΣΤΟΣ» που παρουσίασε 22 Μαρτίου 2023 η θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος

 Το θερμό χειροκρότημα του κοινού απέσπασε την Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023, η θεατρική παράσταση «Α.Γ.ΝΩΣΤΟΣ», που παρουσίασε η θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δήμου Αργυρούπολης – Ελληνικού.

Ο «Α.Γ.ΝΩΣΤΟΣ» είναι έργο των Βαγγέλη Πανταζή και Τάσου Μπαγλατζή, βασισμένο στο «δέκα μικροί νέγροι» της Αγκάθα Κρίστι και παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του Γιώργου Μπασιάκου.

 Στην παράσταση παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, οι οποίοι απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς.

Επίσης, την παράσταση παρακολούθησαν ο Προϊστάμενος Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγος Χρήστος Κονδύλης, ο Προϊστάμενος Κλάδου Διαχειριστικής – Τεχνικής Υποστήριξης Πληροφορικής, Υποστράτηγος Παντελής Δημήτριος, ο Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας του Σώματος, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης – Αστυνόμος Β΄ Αλέξιος Κουρτέσης, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, αστυνομικό προσωπικό και πολιτικοί υπάλληλοι.

Από πλευράς τοπικής αυτοδιοίκησης, και συγκεκριμένα του Δήμου Αργυρούπολης – Ελληνικού, ο οποίος και συνέβαλε στην παρουσίαση του θεατρικού έργου, παραχωρώντας το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης», παρέστη η Εντεταλμένη Σύμβουλος Συντονισμού Αντιδημαρχείων και Λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Αργυρούπολης – Ελληνικού, Κυριακή Θεοδώρου.

 Πριν την έναρξη της παράστασης, από την πολιτική και φυσική ηγεσία, τιμήθηκαν  πρόσωπα, η συμβολή των οποίων υπήρξε καθοριστικής σημασίας για την ανάδειξη και παρουσίαση της θεατρικής παράστασης.

Συγκεκριμένα, απονεμήθηκαν αναμνηστικές πλακέτες σε έναν εκ των δύο συγγραφέων του έργου, Τάσο Μπαγλατζή, στον σκηνογράφο Χάρη Σεπεντζή, για τη δωρεάν κατασκευή των σκηνικών της παράστασης, στον  Πρόεδρο του Κέντρου Ελληνικής Κεραμικής Τέχνης (ΚΕΡΑΜΑΡ), για τη δωρεάν παραχώρηση του χώρου όπου πραγματοποιήθηκαν οι πρόβες της παράστασης, στον Πρόεδρο του «Antique Heritage», Στράτο Ρογκότη, για τη δωρεάν παροχή αντικών για τις ανάγκες των σκηνικών της παράστασης καθώς και στον σκηνοθέτη της παράστασης, Γιώργο Μπασιάκο.

 Ο «Α.Γ.ΝΩΣΤΟΣ» θα ταξιδέψει και σε άλλες περιοχές της Αττικής καθώς και στην Περιφέρεια για παραστάσεις σε Δήμους, ιδρύματα και φορείς, με ελεύθερη είσοδο του κοινού στις παραστάσεις.