ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 1 Οκτωβρίου 2026
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη 23χρονου αλλοδαπού μετά από επιχείρηση της Δ.Α.Ο.Ε. στη Θεσσαλονίκη – Σε βάρος του εκκρεμούσε Ερυθρά Αγγελία των σερβικών Αρχών
Στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν ακόμη -2- άτομα για πλαστογραφία
Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες, Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2026, στη Θεσσαλονίκη, 23χρονος αλλοδαπός, καθώς διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων της INTERPOL Σερβίας, για το αδίκημα της ληστείας από κοινού.
Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ζωής και της Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και του Τμήματος INTERPOL της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.
Ο 23χρονος εντοπίστηκε, μαζί με ακόμη -5- αλλοδαπούς, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από το Γραφείο Εγκλημάτων κατά της Ζωής και της Προσωπικής Ελευθερίας, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Πληροφοριών και Ειδικών Δράσεων, του Τμήματος Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων και του Τμήματος Καταπολέμησης Διακίνησης και Εμπορίας Ανθρώπων και Αγαθών.
Οι ανωτέρω προσήχθησαν στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, όπου πέραν του 23χρονου, συνελήφθησαν και -2- ομοεθνείς του, ηλικίας 40 και 25 ετών.
Σε βάρος τους, καθώς και σε βάρος του 23χρονου, σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν –κατά περίπτωση- εμφανώς πλαστά και αμφιβόλου γνησιότητας διαβατήρια, δελτία ταυτότητας, καθώς και άδεια οδήγησης. Επιπλέον, για τον 25χρονο και τον 23χρονο διαπιστώθηκε ότι παραμένουν στη χώρα χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.




