ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Κέρκυρα, 24 Σεπτεμβρίου 2026
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εντοπίστηκε ανήλικος στην Κέρκυρα, να οδηγεί κλεμμένη μοτοσυκλέτα, στην οποία είχε τοποθετήσει πινακίδα κυκλοφορίας που αντιστοιχούσε σε διαφορετικό όχημα
Επιπλέον κατηγορείται, για δύο ακόμη υποθέσεις κλοπής
Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κέρκυρας, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ανήλικου ημεδαπού, κατηγορούμενου για κλοπή κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία, καθώς και για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Ειδικότερα, απογευματινές ώρες χθες, 23 Σεπτεμβρίου 2026, στην πόλη του νησιού, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κέρκυρας, εντόπισαν τον ανήλικο να θέτει σε λειτουργία δίκυκλη μοτοσυκλέτα, για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή δύο ημέρες νωρίτερα.
Κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι η μοτοσυκλέτα έφερε πινακίδα κυκλοφορίας, η οποία αντιστοιχούσε σε διαφορετική μοτοσυκλέτα.
Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο ανήλικος εμπλέκεται σε δύο ακόμη υποθέσεις κλοπής που τελέστηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα αυτοκινήτου και πινακίδας κυκλοφορίας από άλλο όχημα.
Στο πλαίσιο της προανάκρισης, το αφαιρεθέν αυτοκίνητο βρέθηκε και θα αποδοθεί στον νόμιμο κάτοχό του.
Επιπλέον, στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ο πατέρας του ανήλικου, κατηγορούμενος για παραμέληση της εποπτείας του.
Η δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.




