16-09-2026: Έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας/Δ.Δ.Ε.Ε.Α./Γ.Α.Δ.Α. σε επιχείρηση συνεργείου οχημάτων στην περιοχή της Παλλήνης για παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ 

                                                                          Αθήνα, 16 Σεπτεμβρίου 2026

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας/Δ.Δ.Ε.Ε.Α./Γ.Α.Δ.Α. σε επιχείρηση συνεργείου οχημάτων στην περιοχή της Παλλήνης για παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας

 Συνελήφθη ο 35χρονος ιδιοκτήτης

Έρευνα πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας/Δ.Δ.Ε.Ε.Α/Γ.Α.Δ.Α., πρωινές ώρες της 14-9-2026, σε επιχείρηση συνεργείου οχημάτων στην περιοχή της Παλλήνης για τη διαπίστωση παραβάσεων περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας σε συνεργασία με υπαλλήλους του Τμήματος Ελέγχου, Μετρήσεων και Υδροοικονομίας Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής, πραγματοποίησαν έλεγχο εντός της επιχείρησης όπου εντοπίστηκε πλήθος στερεών αποβλήτων, ενώ διαπιστώθηκε η ύπαρξη λιπαντικών ελαίων στο έδαφος, τα οποία κατατάσσονται στην κατηγορία των επικίνδυνων αποβλήτων, προκαλώντας εκτεταμένη ρύπανση του περιβάλλοντος.

Επιπρόσθετα, ο 35χρονος διαπιστώθηκε ότι διοχέτευε ακάθαρτα ύδατα από φρεάτιο μέσω αντλίας και πλαστικού σωλήνα στο πεζοδρόμιο.

Αποτέλεσμα ήταν η σύλληψη του 35χρονου ημεδαπού ιδιοκτήτη της επιχείρησης, ο οποίος οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

Τελευταιές Αναρτήσεις