ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θεσσαλονίκη, 08 Αυγούστου 2026
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αυτόφωρες συλλήψεις (11) ατόμων στο πλαίσιο εφαρμογής αστυνομικών δράσεων για την αστυνόμευση του Νομού Θεσσαλονίκης
Στην αυτόφωρη σύλληψη έντεκα (11) ατόμων, σε διάφορες περιοχές του Νομού, προχώρησαν αστυνομικοί υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, κατά την υλοποίηση ειδικών δράσεων και στοχευμένων ελέγχων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.
Αναλυτικότερα, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων, Άμεσης Δράσης, Τροχαίας και Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης συνέλαβαν, κατά περίπτωση:
- (4) άτομα για περιπτώσεις κλοπής. Μεταξύ αυτών και 37χρονο ημεδαπό, ο οποίος, έπειτα από εμπλοκή του, κάτω από αδιευκρίνιστες, μέχρι στιγμής, συνθήκες σε επεισόδιο που έλαβε χώρα χθες το μεσημέρι, στην οδό Αγίου Δημητρίου, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε κλεμμένο όχημα που είχε αφαιρέσει από εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων.
- (2) άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα.
- (1) άτομο και συγκεκριμένα 52χρονο ημεδαπό, διότι καλλιεργούσε έξι (6) δενδρύλλια κάνναβης στην αυλή της οικίας του, στην περιοχή του Κορδελιού και κατείχε, στο εσωτερικό της, τμήματα του ίδιου φυτού προς αποξήρανση, συνολικού βάρους (495) γραμμαρίων. Τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν μαζί με τα υπόλοιπα ευρήματα.
- (1) άτομο για επικίνδυνη οδήγηση υπό την επήρεια μέθης. Πρόκειται για 53χρονο ημεδαπό, ο οποίος κατελήφθη ξημερώματα σήμερα (08-08-2026), να οδηγεί επιβατικό αυτοκίνητο, στην περιοχή της Τούμπας, έχοντας καταναλώσει ποσότητα αλκοόλης.
- (3) άτομα για παράνομη παραμονή στην ελληνική επικράτεια.
Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στην αρμόδια Δικαστική Αρχή.




