05-06-2026: Στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών συνελήφθησαν δεκαέξι -16- άτομα σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

Κομοτηνή, 5 Ιουνίου 2026

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών συνελήφθησαν δεκαέξι -16- άτομα σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθησαν κατά το χρονικό διάστημα από 29-5-2026έως και4-6-2026 σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Δράμας, Ροδόπης και  Καβάλας, δεκαέξι -16- άτομα εκ των οποίων -15- ημεδαποί και -1- αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δώδεκα ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων κατά περίπτωση.

Αναλυτικότερα, σε μία περίπτωση, συνελήφθησαν την 4-6-2026 το πρωί στη Δράμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Δράμας, δύο ημεδαποί, διότι όπως προέκυψε ο πρώτος συλληφθείς  προμήθευσε τον δεύτερο με μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -4- γραμμαρίων, έναντι χρηματικής αμοιβής, η οποία και κατασχέθηκε.

Σε δεύτερη περίπτωση, συνελήφθησαν την 4-6-2026 το μεσημέρι στη Θάσο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Λιμεναρίων Θάσου, ένας ημεδαπός και ένας ανήλικος αλλοδαπός, διότι όπως προέκυψε ο αλλοδαπός συλληφθέντας προμηθεύτηκε από κατάστημα ιδιοκτησίας του ημεδαπού συλληφθέντα, σε οικισμό της Θάσου, ένα τσιγάρο κάνναβης, έναντι χρηματικής αμοιβής. Ακολούθως σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα του δεύτερου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -19- τσιγάρα κάνναβης, -6- συσκευασίες με μικροποσότητες κατεργασμένης κάνναβης, -2- συσκευασίες με μικροποσότητες ανθού κάνναβης και -9- συσκευές ατμίσματος με μικροποσότητες κάνναβης σε υγρή μορφή. Επιπλέον συνελήφθη ένας αλλοδαπός που περιλαμβάνεται στη σχηματισθείσα δικογραφία για παραμέληση εποπτείας του ανωτέρω ανήλικου τέκνου του.

Επιπλέον, σε δέκα ακόμη περιπτώσεις, κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, αστυνομικοί Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης, Καβάλας και Δράμας πραγματοποίησαν ελέγχους, κατά τη διάρκεια των οποίων συνέλαβαν τέσσερις ημεδαπούς σε περιοχές του Έβρου, δύο ημεδαπούς στην Κομοτηνή, έναν  ημεδαπό σε περιοχή της Καβάλας, δύο ημεδαπούς σε περιοχές της Θάσου και τρεις ημεδαπούς στη Δράμα, διότι εντόπισαν συνολικά σε μια οικία, ένα όχημα και στην κατοχή τους κατά περίπτωση και κατάσχεσαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης,-7- ναρκωτικά δισκία, -3- τσιγάρα κάνναβης, -1-  μεταλλική ράβδο και -1- θρυμματιστή.

Οι δικογραφίες υποβλήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις υποθέσεις ενήργησαν οι Υποδιευθύνσεις Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης,τα Τμήματα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κομοτηνής, Καβάλας και Δράμας,το Αστυνομικό Τμήμα Θάσου και ο Αστυνομικός Σταθμός Λιμεναρίων Θάσου.

Τελευταιές Αναρτήσεις