15-09-2023: Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θερμαϊκού εξιχνίασαν περιπτώσεις ληστειών και κλοπών στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 

Θεσσαλονίκη, 15 Σεπτεμβρίου 2023 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θερμαϊκού εξιχνίασαν περιπτώσεις ληστειών και κλοπών στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών

Πέραν της αστυνόμευσης του Νομού Θεσσαλονίκης με πεζές και εποχούμενες περιπολίες, συστηματικές και στοχευμένες δράσεις που οδηγούν σε αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης διενεργούν έρευνες σχετικά με υποθέσεις που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θερμαϊκού εξιχνίασαν συνολικά:

  • (1) ληστεία που έλαβε χώρα σε διαμέρισμα με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου
  • (1) απόπειρα ληστείας
  • (8) περιπτώσεις κλοπής και
  • (3) απόπειρες κλοπής.

Οι προαναφερόμενες πράξεις τελέστηκαν κατά το χρονικό διάστημα 01-09-2022 έως 04-03-2023, στις περιοχές Νέων Επιβατών και Περαίας, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος δύο ημεδαπών 20 και 21 ετών, που λειτουργούσαν από κοινού.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους ήταν η αναρρίχηση ενός εκ των δύο σε μπαλκόνια διαμερισμάτων και η παραβίαση της μπαλκονόπορτας προκειμένου να εισέλθουν στους εσωτερικούς χώρους των οικιών.

Η λεία τους περιλαμβάνει χρηματικά ποσά και κοσμήματα η αξία των οποίων ξεπερνά τα (6.000) ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις των παθόντων.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

Τελευταιές Αναρτήσεις