10-05-2023: Συνελήφθη ημεδαπός για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στο Ηράκλειο

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΡΗΤΗΣ 

Χανιά, 10 Μαΐου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθη ημεδαπός για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στο Ηράκλειο

Η σύλληψη του είναι αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών και δράσεων που εφαρμόζεται σε αυτό το πεδίο

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σχεδόν 2 κιλά κάνναβης και το χρηματικό ποσό των 1.265 ευρώ

 Επιπλέον, κατασχέθηκαν πακέτα τσιγάρα, συσκευασίες καπνού και κινητό τηλέφωνο

 

Συνελήφθη σήμερα (10.05.2023) το μεσημέρι στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, ημεδαπός κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών καθώς και από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο συλληφθείς προέβαινε στην κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο αυτό από αστυνομικούς των ανωτέρω υπηρεσιών οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε ο ημεδαπός και ακινητοποιήθηκε. Σε έλεγχο που του πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 1.265 ευρώ, ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες και κινητό τηλέφωνο

Ακολούθησε νομότυπη έρευνα στην οικία του ημεδαπού κατά την διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχεθήκαν:

  • 1 κιλό και 745 γραμμάρια κάνναβης,
  • Πέντε (5) συσκευασίες καπνού και δέκα (10) πακέτα τσιγάρα τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη ένσημη ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνται τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Κατασχεθέντα είδη καπνού θα παραδοθούν στο Τελωνείο Ηρακλείου.

Η προανάκριση διενεργείται από Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.

Τελευταιές Αναρτήσεις