02-05-2023: Ενημέρωση Οδικής Ασφάλειας Ν. Αττικής – Απρίλιος 2023

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 2 Μαΐου 2023

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημέρωση Οδικής Ασφάλειας Ν. Αττικής – Απρίλιος 2023

 

Κατά το μήνα Απρίλιο 2023, στην περιοχή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής σημειώθηκαν 494 τροχαία ατυχήματα με 590 παθόντες και ειδικότερα:

  • 12 θανατηφόρα με 12 νεκρούς,
  • 11 σοβαρά με 14 σοβαρά τραυματίες,
  • 471 ελαφρά με 564 ελαφρά τραυματίες.

 

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

 

Το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 16.273 παραβάσεις από τις οποίες 722 σε βαθμό πλημμελήματος.

 

Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν:

  • 407 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 35 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος,
  • 637 παραβάσεις ορίου ταχύτητας,
  • 128 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
  • 313 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου,
  • 643 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
  • 588 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και,
  • 41 παραβάσεις για επικίνδυνους ελιγμούς.

 

Σημειώνεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

 

Τελευταιές Αναρτήσεις