06-03-2023: Συνελήφθησαν (2) αλλοδαποί για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 6 Μαρτίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν (2) αλλοδαποί για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα

 Κατασχέθηκαν -11.152- λαθραία καπνικά προϊόντα

 Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρωινές ώρες της 4-3-2023 στην Πλατεία Βάθης, από αστυνομικούς της Ομάδας Παρεμπορίου της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, 2 αλλοδαποί, 54χρονη και 35χρονος, για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με γυναίκα που εμπορευόταν λαθραία καπνικά προϊόντα, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω κατηγορούμενοι και πιστοποιήθηκε η δράση τους.

Ειδικότερα, κατελήφθη η 54χρονη εντός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος να έχει επιμελώς κρυμμένα περιμετρικά του ταμείου -378- πακέτα τσιγάρα και -26- συσκευασίες καπνού, που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Επιπρόσθετα, εξωτερικά του καταστήματος ανευρέθη 35χρονος αλλοδαπός (οικείο πρόσωπο της 54χρονης) δίπλα σε μηχανάκι ιδιοκτησίας του, εντός του οποίου βρέθηκαν -10- πακέτα τσιγάρα και -1- συσκευασία καπνού, που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Μετά από έρευνα εντός παράπλευρου χώρου που χρησιμοποιούσαν ως αποθήκη βρέθηκαν επιπλέον -10.490- πακέτα τσιγάρα και -247- συσκευασίες καπνού.

Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Ομονοίας, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Τελευταιές Αναρτήσεις