25-01-2023: Συνελήφθησαν δυο αλλοδαποί για κλοπή κινητού τηλεφώνου από επιβάτη σε σταθμό σταθερών συγκοινωνιών στην Ομόνοια

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 25 Ιανουαρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν δυο αλλοδαποί για κλοπή κινητού τηλεφώνου από επιβάτη σε σταθμό σταθερών συγκοινωνιών στην Ομόνοια

Στο πλαίσιο ειδικής επιχειρησιακής δράσης του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, για την πρόληψη και αποτροπή αξιόποινων πράξεων σε βάρος επιβατών των σταθερών μέσων συγκοινωνίας, απογευματινές ώρες χθες (24-1-2023) συνελήφθησαν, δυο αλλοδαποί, 28 και 24 ετών, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής, βίας κατά υπαλλήλων και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας, εντός σταθμού σταθερών συγκοινωνιών στην Ομόνοια, να παραμένουν στην αποβάθρα κινούμενοι ύποπτα, χωρίς να επιβιβάζονται σε κανέναν από τους διερχόμενους συρμούς.

Αφού τέθηκαν υπό διακριτική παρακολούθηση, κατελήφθησαν να πλησιάζουν επιβάτη, ο ένας από την αριστερή πλευρά και ο άλλος από τη δεξιά. Συγκεκριμένα, ο ένας αφαίρεσε με γρήγορες κινήσεις το κινητό του θύματος και το παρέδωσε στο συνεργό του, ο οποίος είχε δημιουργήσει τεχνητό συνωστισμό και ακολούθως κινήθηκαν προς αντίθετες κατευθύνσεις.

Άμεσα οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τους κατηγορούμενους, οι οποίοι αντιστάθηκαν προκειμένου να ματαιώσουν τη σύλληψή τους.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -3- κινητά τηλέφωνα (εκ των οποίων και το αφαιρεθέν),
  • πορτοφόλι, και
  • πιστωτική κάρτα.

Οι ανωτέρω έχουν συλληφθεί και κατηγορηθεί στο παρελθόν για ομοειδή αδικήματα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.

 

Τελευταιές Αναρτήσεις