13-01-2023:  Συνελήφθησαν (23) άτομα στο πλαίσιο ειδικών δράσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη, 13 Ιανουαρίου 2023

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Συνελήφθησαν (23) άτομα στο πλαίσιο ειδικών δράσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης

 Στην αυτόφωρη σύλληψη είκοσι τριών (23) ατόμων, σε διάφορες περιοχές του Νομού, προχώρησαν αστυνομικοί υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο υλοποίησης ειδικών δράσεων και στοχευμένων ελέγχων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Αναλυτικότερα, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Αστυνομίας, Αλλοδαπών, Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:

 

  • (4) άτομα για περιπτώσεις κλοπής και απόπειρας κλοπής.

 

  • (6) άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης.

 

  • (1) άτομο για εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις.

 

  • (1) άτομο για κατοχή και χρήση πλαστού εγγράφου.

 

  • (7) άτομα για παράνομη παραμονή στην ελληνική επικράτεια.

 

  • (2) άτομα για παράβαση του Νόμου περί Όπλων και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, κατά περίπτωση. Πρόκειται για 15χρονο ημεδαπό ο οποίος κατείχε αεροβόλο πιστόλι εκτόξευσης σφαιριδίων και την 37χρονη μητέρα του.

 

  • (2) άτομα για απείθεια, από αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ημεδαπούς άντρες 33 και 35 ετών, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να αποφύγουν επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, τράπηκαν σε φυγή προς οικισμό των Διαβατών. Κατά την αποχώρηση των αστυνομικών με τους συλληφθέντες από το σημείο, πλήθος ατόμων του οικισμού εκτόξευαν ύβρεις και απειλές, ενώ ταυτόχρονα ομάδα ατόμων προσέγγισε τους αστυνομικούς με χρήση οχήματος και αφού προσπάθησαν ανεπιτυχώς να απελευθερώσουν τους συλληφθέντες, προκάλεσαν φθορές σε δύο υπηρεσιακά αυτοκίνητα.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι συνεχίζονται συστηματικά και σε καθημερινή βάση.

 

Τελευταιές Αναρτήσεις