12-01-2023: Εξιχνιάστηκαν -5- περιπτώσεις κλοπής, τετελεσμένες και σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν σε βάρος γυναικών, με τη μέθοδο του εναγκαλισμού, στο Βόλο

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Λάρισα, 12 Ιανουαρίου 202

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνιάστηκαν -5- περιπτώσεις κλοπής, τετελεσμένες και σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν σε βάρος γυναικών, με τη μέθοδο του εναγκαλισμού, στο Βόλο

 Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος -3- ημεδαπών

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, -5- περιπτώσεις κλοπής, -4- τετελεσμένες και -1- σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν σε βάρος ισάριθμων ημεδαπών γυναικών, με τη μέθοδο του εναγκαλισμού και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος -3- ημεδαπών, ήτοι -2- γυναικών και -1- άνδρα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την προοδευτική αστυνομική έρευνα, κατά το χρονικό διάστημα από 2-9-2022 έως 9-9-2022 στο Βόλο, οι δράστες, επιβιβαζόμενοι σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο προσέγγιζαν γυναίκες, στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένες, και οι δράστιδες -κατά περίπτωση- με τη μέθοδο του εναγκαλισμού αφαιρούσαν χρυσαφικά από το λαιμό τους.

Συνολικά, σε -4- περιπτώσεις αφαίρεσαν -4- χρυσές αλυσίδες με τους χρυσούς σταυρούς τους και ένα ματόχανδρο, ενώ αποπειράθηκαν να πράξουν το ίδιο σε ακόμη -1- περίπτωση, ανεπιτυχώς.

Η σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

 

 

Τελευταιές Αναρτήσεις