25-7-2002: Δήλωση περί προσαγωγής μελών της 17Ν στον εισαγγελέα

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 25-7-2002

 

Σας ανακοινώνουμε ότι σήμερα οδηγείται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ένα ακόμα μέλος της Τρομοκρατικής Οργάνωσης 17 Νοέμβρη.

Πρόκειται για τον Παύλο ΣΕΡΙΦΗ του Αναστασίου και της Σοφίας, που γεννήθηκε το 1956 στο Μόρφιο Θεσπρωτίας και κατοικεί στην οδό Κυβέλης 20 ? β στο Γαλάτσι Αττικής.

Ο Παύλος ΣΕΡΙΦΗΣ αρνήθηκε τις κατηγορίες, πλην όμως από τα στοιχεία της προανάκρισης προκύπτει ότι:

  • Είναι παλαιό μέλος της Τρομοκρατικής Οργάνωσης 17Ν και χρησιμοποιούσε τα ψευδώνυμα «Βαγγέλης» ή και «Νικήτας».
  • Συμμετείχε με άλλα μέλη της Τρομοκρατικής Οργάνωσης 17 Ν, στην δολοφονία του Σταθμάρχη της C.I.A στην Αθήνα, Richard WELCH, την 23-12-1975 στο Παλαιό Ψυχικό.
  • Ελάμβανε κατά καιρούς διάφορα χρηματικά ποσά από το ταμείο της Τρομοκρατικής Οργάνωσης 17 Ν και ήταν γνώστης των εγκληματικών δραστηριοτήτων καθώς και των αποφάσεων της.

 

Θα σας τηρούμε ενήμερους για την πορεία των ερευνών.

 

Τελευταιές Αναρτήσεις