ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 5 Σεπτεμβρίου 2026
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών συνελήφθησαν δεκατέσσερα -14- άτομα σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθησαν κατά το χρονικό διάστημα από 29-8-2026 έως και 5-9-2026 σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας δεκατέσσερα -14- άτομα, εκ των οποίων εννέα ημεδαποί και πέντε αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δεκατέσσερις ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
Αναλυτικότερα, κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αλεξανδρούπολης, των Τμημάτων Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κομοτηνής, Ξάνθης και Δράμας, του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου, του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησαν ελέγχους, κατά τη διάρκεια των οποίων συνέλαβαν δύο ημεδαπούς και τρεις αλλοδαπούς σε περιοχές της Αλεξανδρούπολης και της Σαμοθράκης, τρεις ημεδαπούς στην Κομοτηνή, έναν ημεδαπό στην Ξάνθη, δύο ημεδαπούς και δύο αλλοδαπούς σε περιοχές της Καβάλας και της Θάσου και έναν ημεδαπό στη Δράμα, διότι βρέθηκαν στην κατοχή τους κατά περίπτωση και κατασχέθηκαν συνολικά, μεταξύ άλλων, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 23,19 γραμμαρίων και μικροποσότητες κατεργασμένης κάνναβης, κεταμίνης και ναρκωτικής ουσίας «Μπονσάι».
Οι δικογραφίες υποβλήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις υποθέσεις ενήργησαν η Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αλεξανδρούπολης, τα Τμήματα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κομοτηνής, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας και το Αστυνομικό Τμήμα Θάσου.




