ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 18 Αυγούστου 2026
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΡΑΣΗ/Δ.Δ.Ε.Ε.Α./Γ.Α.Δ.Α. συνελήφθησαν -2- αλλοδαποί που διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες στην περιοχή του Λόφου Στρέφη
Εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένες κάτω από ξερά χόρτα -45- νάιλον συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, έτοιμες προς διακίνηση
Από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΡΑΣΗ/Δ.Δ.Ε.Ε.Α./Γ.Α.Δ.Α. συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 14-8-2026 στην περιοχή του Λόφου Στρέφη στα Εξάρχεια, -2- αλλοδαποί, ηλικίας 30 και 19 ετών και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Εξαρχείων για -κατά περίπτωση- παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων και βία κατά υπαλλήλων.
Επιπλέον συνελήφθησαν ακόμα -2- άτομα για κατοχή μικροποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΡΑΣΗ έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με τη δράση των δύο αλλοδαπών στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στον Λόφο Στρέφη, τους είχαν θέσει σε διακριτική επιτήρηση απογευματινές ώρες της 14-8-2026, και τους κάλεσαν σε έλεγχο τη στιγμή που παρέδωσαν μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών σε δύο έτερους αλλοδαπούς.
Στη θέα των αστυνομικών οι δύο διακινητές επιχείρησαν να διαφύγουν τρέχοντας και οι αστυνομικοί τους ακινητοποίησαν σε κοντινό σημείο και τους οδήγησαν στο Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Εξαρχείων.
Στο σημείο της αγοραπωλησίας βρέθηκαν, επιμελώς κρυμμένες κάτω από ξερά χόρτα, -45- νάιλον συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης βάρους -66- γραμμαρίων, μαχαίρι καθώς και το χρηματικό ποσό των -55- ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.





