16-07-2026: Συλλήψεις ατόμων για διάφορα αδικήματα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη, 16 Ιουλίου 2026

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συλλήψεις ατόμων για διάφορα αδικήματα

Στο πλαίσιο καθημερινών ελέγχων και περιπολιών που διενεργούνται από Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας, πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις ατόμων για διάφορα αδικήματα.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν:

  • Από αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας δύο ημεδαποί 19 και 15 ετών, διότι ξημερώματα χθες (15-07-2026) στην περιοχή των Αμπελοκήπων, από κοινού με έτερο συνεργό τους, αφαίρεσαν από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο (3) ρόδες. Στη θέα των αστυνομικών επιχείρησαν να διαφύγουν, πλην όμως ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.

Όπως προέκυψε, οι δράστες χρησιμοποιούσαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας συνεργού τους, προκειμένου να μεταφέρουν τα ελαστικά.

Τα αφαιρεθέντα ελαστικά βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους, ενώ κατασχέθηκαν διάφορα εργαλεία (2 σταυροί-κλειδιά, 1 ανυψωτικός γρύλος και 1 κόφτης) που χρησιμοποίησαν για την παράνομη πράξη τους.

  • Τέσσερις 23χρονοι ημεδαποί, από αστυνομικούς του Α.Τ. Τούμπας-Τριανδρίας, διότι βραδινές ώρες της 14-07-2026 στην περιοχή του Χορτιάτη, από κοινού με (4) ακόμη συνεργούς τους, προσέγγισαν 30χρονο ημεδαπό και με τη χρήση αντικειμένων και σωματικής βίας του προκάλεσαν τραύματα στο σώμα και στο κεφάλι.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, ένας εκ των δραστών αφαίρεσε το τσαντάκι του παθόντα, που περιείχε το κινητό του τηλέφωνο, χρηματικό ποσό και άλλα αντικείμενα, το οποίο παραδόθηκε αργότερα με όλο το περιεχόμενό του.

  • 45χρονος ημεδαπός, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (16-07-2026) στην περιοχή των Δικαστηρίων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, διότι κατελήφθη να οδηγεί το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του υπό την επίδραση οινοπνεύματος.
  • Από αστυνομικούς του Α.Τ. Παύλου Μελά 47χρονη ημεδαπή, διότι κατελήφθη ξημερώματα χθες (15-07-2026) στην περιοχή της Πολίχνης να μεταφέρει σε πλαστικό κλουβί, εντός καρότσας αγροτικού οχήματος, ένα σκυλί περιορίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη στοιχειώδη κίνησή του. Στην 47χρονη βεβαιώθηκαν πρόστιμα για στέρηση ηλεκτρονικής σήμανσης, στέρηση βιβλιαρίου και για περιορισμό κίνησης ζώου, συνολικού ύψους 6.300 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Τελευταιές Αναρτήσεις