ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θεσσαλονίκη, 08 Απριλίου 2026
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αυτόφωρες συλλήψεις στο πλαίσιο εφαρμογής αστυνομικών δράσεων για την αστυνόμευση του Νομού Θεσσαλονίκης
Αστυνομικοί διαφόρων Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, προχώρησαν σε αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων, κατά την υλοποίηση ειδικών δράσεων και στοχευμένων ελέγχων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.
Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις σύλληψης:
- (2) ατόμων για διακεκριμένη κλοπή, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, βία κατά υπαλλήλων, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών. Πρόκειται για 27χρονους ημεδαπούς, οι οποίοι, ξημερώματα χθες (07-04-2026), μαζί με δύο ακόμη άτομα, τα στοιχεία των οποίων έχουν ήδη ταυτοποιηθεί, μετέβησαν σε εργοτάξιο του Ο.Σ.Ε. στην περιοχή του Κορδελιού, απ’ όπου αφαίρεσαν καλώδια χαλκού. Οι κινήσεις τους έγιναν αντιληπτές από υπάλληλο φύλαξης κι έπειτα από ενημέρωση του Κέντρου Άμεσης Δράσης, προσέτρεξαν στο σημείο αστυνομικοί του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας οι οποίοι εντόπισαν τους δράστες, εντός του οχήματός τους, σε εγκαταλελειμμένο εργοτάξιο, πλησίον του σημείου κλοπής. Στην προσπάθειά τους, αυτοί, να διαφύγουν, ανέπτυξαν ταχύτητα και αφού εμβόλισαν αστυνομικό όχημα, τράπηκαν σε φυγή πεζή. Κατόπιν αναζητήσεων, εντοπίστηκαν οι προαναφερόμενοι δύο εκ των δραστών, κρυμμένοι δίπλα από τις σιδηροδρομικές γραμμές και συνελήφθησαν παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλαν. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ζευγάρια γάντια κι ένας μεγάλος κόφτης, ενώ στο όχημα που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους βρέθηκαν απενεργοποιημένο κινητό τηλέφωνο και διάφορα έγγραφά τους. Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν μικροποσότητες κάνναβης. Τα αφαιρεθέντα καλώδια αποδόθηκαν στον φύλακα του εργοταξίου.
- 44χρονου αλλοδαπού, ο οποίος σήμερα (08-04-2026) τα ξημερώματα, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, αρχικά επιχείρησε να χτυπήσει με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε, ένστολο αστυνομικό που του πραγματοποίησε σήμα στάσης και ακολούθως οδηγώντας επικίνδυνα, πραγματοποιώντας αλλεπάλληλες παραβιάσεις ερυθρών σηματοδοτών, κινούμενος με αντίθετη κατεύθυνση σε μονόδρομο, ενεργώντας παραβιάσεις διπλής διαχωριστικής γραμμής και στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα υλικών ζημιών εγκαταλείποντας τον τόπο του ατυχήματος. Αφού ακινητοποιήθηκε, παρουσίασε κατά τον έλεγχο πλαστή άδεια οδήγησης και διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε υπό την επήρεια μέθης.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Τροχαίας Θέρμης για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, επικίνδυνη οδήγηση, πλαστογραφία πιστοποιητικών, απείθεια και για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
- 73χρονου ημεδαπού, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, διότι μεσημβρινές ώρες χθες (07-04-2026), σε περιοχή του κέντρου πόλης, προσπάθησε να αποφύγει επικείμενο τροχονομικό έλεγχο επιχειρώντας να συγκρουστεί με περιπολικό όχημα, με αποτέλεσμα να απειλείται κίνδυνος σε χρήστες της οδού, τόσο πεζούς όσο και οδηγούς.
- 47χρονου αλλοδαπού κρατούμενου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Θεσσαλονίκης ο οποίος μεσημβρινές ώρες χθες (07-04-2026) σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, εντοπίσθηκε επιμελώς κρυμμένη στο εσώρουχό του, μία αυτοσχέδια συσκευασία με αλουμινόχαρτο, περιέχουσα κατεργασμένη κάνναβη σε μορφή σοκολάτας, συνολικού βάρους (65) γραμμαρίων.
Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στην αρμόδια Δικαστική Αρχή.




