20-10-2005: Ημερήσια Διαταγή κ. Αρχηγού για τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας»

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
                     ΑΡΧΗΓΟΣ

 
ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ κ. ΑΡΧΗΓΟΥ
 
Η Ελληνική Αστυνομία γιορτάζει σήμερα μαζί με τη μνήμη του Προστάτη του Σώματος Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, τη δική της γιορτή.
 
Την «Ημέρα της Αστυνομίας».
 
Μια γιορτή που δεν έχει απλά τυπικό χαρακτήρα. Μια γιορτή που καταγράφεται στη συνείδηση όλων των Αστυνομικών ως μία ξεχωριστή ημέρα  με ένα ιδιαίτερο συμβολισμό.
 
Σήμερα η Πολιτεία τιμά την Ελληνική Αστυνομία για την προσφορά της στην Πατρίδα και την κοινωνία.
 
Σήμερα, οι πολίτες επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά την εμπιστοσύνη τους σε μας.
 
Και σήμερα, εμείς, οι Έλληνες Αστυνομικοί επικυρώνουμε την πίστη στον όρκο που δώσαμε, στις αξίες και τα ιδανικά που υπηρετούμε.
 
Τις αξίες και τα ιδανικά που χαρακτήρισαν και σφράγισαν το βίο του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, ο οποίος αγωνίστηκε για την ειρήνη, την ελευθερία, την ευνομία και την ασφάλεια των πολιτών χωρίς υποχωρήσεις και συμβιβασμούς.
 
Η ισχυρή θέληση, η αίσθηση του καθήκοντος, το θάρρος και η αυτοθυσία του αποτελούν για μας παράδειγμα και  πρότυπο.
 
Με σεβασμό και ευλάβεια τιμούμε τη μνήμη του Προστάτη μας Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου που μας δίνει δύναμη και κουράγιο να ανταποκριθούμε στο δύσκολο έργο μας.
 
Ένα έργο που απαιτεί διαρκή αγώνα και συνεχή προσπάθεια. Προσπάθεια που απέδωσε και αποδίδει ουσιαστικά αποτελέσματα για τη χώρα μας.
 
Η επιτυχής αντιμετώπιση από την Ελληνική Αστυνομία κρίσιμων για τη χώρα γεγονότων, με αποκορύφωμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και η ουσιαστική ανταπόκριση μας στο αίτημα των πολιτών να ζουν με ασφάλεια, έχουν αναδείξει την Ελλάδα ως μία από τις ασφαλέστερες χώρες στον κόσμο.
 
Η διάσταση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική αν αναλογιστεί κανείς ότι στο σύγχρονο διεθνές περιβάλλον ασφάλειας, το παράλογο του φονταμενταλισμού, οι ασύμμετρες πρακτικές και η διεθνοποίηση του εγκλήματος, αποτελούν ισχυρή απειλή για την ανθρωπότητα και τον πολιτισμό.
 
Τα δεδομένα αυτά δεν επιτρέπουν εφησυχασμό και ολιγωρία. Η ασφάλεια αναδεικνύεται σήμερα περισσότερο από ποτέ ως πολύτιμο κοινωνικό αγαθό αλλά και αναφαίρετο ατομικό δικαίωμα που η  Αστυνομία οφείλει να εγγυηθεί.
 
Οφείλουμε λοιπόν να διατηρήσουμε την Ελλάδα μία από τις ασφαλέστερες χώρες του κόσμου. Γιατί η ασφάλεια είναι  κυρίαρχη προϋπόθεση για τη σταθερότητα. Και η σταθερότητα είναι ουσιαστικός παράγοντας για ανάπτυξη, πρόοδο, ευημερία και κοινωνική συνοχή.
 
Αυτή είναι και η συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στο παρόν και το μέλλον της Πατρίδας μας αλλά και στο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μεσογείου.
 
Για να πετύχουμε το στόχο μας διαγράφουμε μία νέα πορεία με συνέπεια και ευθύνη, με όραμα και προσανατολισμό.
 
Αξιοποιούμε το Ολυμπιακό Κεκτημένο τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.
 
Εφαρμόζουμε σύγχρονη αντεγκληματική πολιτική.
 
Ενισχύουμε την παρουσία και τη δράση μας σε όλη την Ελλάδα.
 
Εκσυγχρονίζουμε το θεσμικό μας πλαίσιο.
 
Αναβαθμίζουμε την εκπαίδευση και επιμόρφωση του προσωπικού μας.
 
Βελτιώνουμε συνεχώς την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουμε στους πολίτες.
 
Προχωράμε με σταθερά βήματα στην αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών μας σε όλη την επικράτεια.
 
Θέλουμε η Ελληνική Αστυνομία να παραμείνει διαχρονικά σύγχρονη, αποτελεσματική και πάντα κοντά στον πολίτη.
 
Ως Αρχηγός του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, θέλω με την ευκαιρία της σημερινής γιορτής να εκφράσω δημόσια τα συγχαρητήρια μου σε όλο το προσωπικό της Αστυνομίας, γυναίκες και άνδρες, γιατί καθημερινά επιτελεί το καθήκον του προς την κοινωνία και τους πολίτες, με σεβασμό και υπευθυνότητα.
 
Θέλω τέλος, να σας διαβεβαιώσω ότι η δέσμευση μου για συνεχή βελτίωση της θέσης του Αστυνομικού ως εργαζόμενου και γενικότερα της Αστυνομίας ως Οργανισμού, παραμένει σταθερά μία από τις βασικές μου προτεραιότητες.
 
Εύχομαι σε όλους Χρόνια Πολλά και καλή επιτυχία στο έργο μας
 
Οκτώβριος 2005
 
 
 
Ο Αρχηγός
 
Γεώργιος Αγγελάκος
Αντιστράτηγος
Τελευταιές Αναρτήσεις