17-09-2023:  Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι κατά το τελευταίο 24ωρο σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη, 17 Σεπτεμβρίου 2023

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι κατά το τελευταίο 24ωρο σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης

 Βεβαιώθηκαν συνολικά (603) παραβάσεις

 

Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, με στόχο την οδική ασφάλεια, τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και την εξάλειψη των συνθηκών που επιτείνουν τις συνέπειες τους, επικεντρώνεται σε ποιοτικούς και ουσιαστικούς ελέγχους. Προς τον σκοπό αυτό, υιοθετήθηκαν διάφορες μορφές τροχονομικής αστυνόμευσης, μεταξύ των οποίων συστηματικοί έλεγχοι αλλά και έλεγχοι με τη μορφή εξορμήσεων.

 

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) και λοιπών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν ελέγχους σε διάφορες περιοχές του Νομού, με έμφαση στο κέντρο πόλης και βεβαίωσαν συνολικά (510) παραβάσεις για παράνομη στάθμευση, μέθη, θορύβους από εξατμίσεις, μη χρήση προστατευτικού κράνους κ.α..

 

Επιπρόσθετα, κατόπιν εντολής του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, αστυνομικοί της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Σερρών, παρείχαν συνδρομή πραγματοποιώντας ελέγχους οχημάτων στο κέντρο πόλης, κατά τους οποίους διαπίστωσαν συνολικά (93) παραβάσεις και βεβαίωσαν διοικητικά πρόστιμα.

 

Παρόμοιες αστυνομικές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς.

 

 

Τελευταιές Αναρτήσεις