14-09-2023:   Εξιχνιάστηκε άμεσα υπόθεση απάτης, που διαπράχθηκε στα Χανιά

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Χανιά, 14 Σεπτεμβρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Εξιχνιάστηκε άμεσα υπόθεση απάτης, που διαπράχθηκε στα Χανιά

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη ημεδαπός και ταυτοποιήθηκε ακόμα ένας ημεδαπός

 Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου, υπόθεση απάτης σε βάρος ημεδαπού. Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών εκ των οποίων ο ένας συνελήφθη.

Ειδικότερα, προχθές (12.09.2023) το πρωί άγνωστος δράστης  μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας και παρουσιάζοντας  ψευδή γεγονότα ως αληθινά, συστήθηκε ως λογιστής του ημεδαπού και με το πρόσχημα της καταβολής επιδόματος «MARKET PASS» του ζήτησε να μεταβεί σε ΑΤΜ, όπου ακολουθώντας τις οδηγίες του πραγματοποίησε δύο συναλλαγές κατά τις οποίες κατάφερε να του αφαιρέσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 8.500 ευρώ.

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση  του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου  και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού δικαιούχου του τραπεζικού λογαριασμού.

Άμεσα, κατόπιν παραγγελίας στο Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες (13.09.2023) ο ημεδαπός από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε χώρο όπου διέμενε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος του αφαιρεθέντος χρηματικού ποσού και η τραπεζική κάρτα με την οποία προέβη στην ανάληψη του.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου.

Τελευταιές Αναρτήσεις