12-09-2023: Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων για κλοπές

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 

Θεσσαλονίκη, 12 Σεπτεμβρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων για κλοπές

Στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης και του Τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού – Ευόσμου, κατά το τελευταίο 24ωρο, προχώρησαν σε αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων για περιπτώσεις κλοπών.

Συγκεκριμένα, η κατάλληλη αξιολόγηση πληροφοριών, οδήγησε τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού – Ευόσμου στην ταυτοποίηση και σύλληψη δράστη κλοπής, που έλαβε χώρα απογευματινές ώρες της (10-09-2023), σε οικία του Ευόσμου. Πρόκειται για 38χρονο ημεδαπό, ο οποίος αφού αναρριχήθηκε σε μπαλκόνι ημιωρόφου, εισήλθε από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα στο εσωτερικό διαμερίσματος ιδιοκτησίας ημεδαπής γυναίκας, απ’ όπου αφαίρεσε (1.900) ευρώ, κινητό τηλέφωνο, φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και κοσμήματα. Σημειώνεται ότι, κατά τη μετάβαση αστυνομικών της προαναφερόμενης Υπηρεσίας και προσωπικού του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, στην οικία του δράστη προκειμένου να γίνει έρευνα, παρουσία εκπροσώπου δικαστικής Αρχής, αυτός προσπάθησε να διαφύγει από παράθυρο, πλην όμως έγινε αντιληπτός και ακινητοποιήθηκε. Σε έρευνα που ακολούθησε, βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, κατά κύριο λόγο κοσμήματα, τα οποία αποδόθηκαν στην παθούσα.

Επιπρόσθετα, πλήρωμα περιπολικού της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης που περιπολούσε στις περιοχές Κορδελιού και Ευόσμου, ξημερώματα χθες (11-09-2023), συνέλαβε 21χρονο ημεδαπό, διότι τον κατέλαβε να οδηγεί κλεμμένο αυτοκίνητο. Ο δράστης, στην προσπάθειά του να αποφύγει επικείμενο έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα, προσέκρουσε σε ρυθμιστική πινακίδα και τοίχο καταστήματος, ενώ το όχημα ακινητοποιήθηκε λίγο αργότερα από μηχανική βλάβη και ο 21χρονος συνελήφθη παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε. Το όχημα αποδόθηκε στο νόμιμο κάτοχό του.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

 

 

 

Τελευταιές Αναρτήσεις