03-09-2023: Συνέχεια ελέγχων από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης για την αποτροπή αυτοσχέδιων αγώνων

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη, 03 Σεπτεμβρίου 2023

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνέχεια ελέγχων από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης για την αποτροπή αυτοσχέδιων αγώνων

Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στη διευκόλυνση και προστασία του συνόλου των χρηστών των οδικών δικτύων (πεζών και οδηγών), στην τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, συγκροτεί συνεργεία τροχονομικών ελέγχων και πραγματοποιεί στοχευμένες δράσεις προκειμένου να καλυφθεί ολοκληρωμένα η επιτήρηση των οδικών δικτύων και να αυξηθεί το επίπεδο οδικής ασφάλειας.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, σε συνέχεια της επιχειρησιακής δράσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (01-09-2023) (σχετικό το από 02-09-2023 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας), βραδινές ώρες χθες (02-09-20203), πραγματοποίησαν ελέγχους στο ευρύτερο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στις οδούς Τσιμισκή, Β. Όλγας, Αν. Παπανδρέου, Ανδριανουπόλεως, Λ. Νίκης και Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού, καθώς και στην περιοχή της Τούμπας επί των οδών Γρ. Λαμπράκη και Χρ. Περαιβού, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της παραβατικής συμπεριφοράς οδηγών δίκυκλων οχημάτων.

 

Ειδικότερα διαπιστώθηκαν και βεβαιώθηκαν τριάντα τέσσερις (34) παραβάσεις, εκ των οποίων:

  • 8 αφορούσαν σε μη χρήση προστατευτικού κράνους,
  • 6 σε εκπομπές θορύβων πέραν των επιτρεπόμενων ορίων και
  • 20 λοιπές παραβάσεις.

 

          Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης θα συνεχίσει τη δράση της, τόσο με τη διενέργεια τροχονομικών ελέγχων, όσο και με την έντονη παρουσία των τροχονόμων, έχοντας ως στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. Στην προσπάθεια αυτή, ζητά την συνεργασία των οδηγών και των πεζών, για την τήρηση των κανόνων οδικής ασφάλειας.

Τελευταιές Αναρτήσεις