01-09-2023: Συνελήφθησαν 9 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ                                                                                

                                                                              Κομοτηνή, 1 Σεπτεμβρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν 9 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

 

Συνελήφθησαν χθες και σήμερα (31-8 και 1-9-2023) σε περιοχές του Έβρου, της Ξάνθης και της Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης και Ροδόπης, εννέα διακινητές, εκ των οποίων έξι αλλοδαποί και τρεις ημεδαποί, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί σε αγροτική περιοχή του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών συνέλαβαν τη μία ημεδαπή δράστιδα, διότι την εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Επιπλέον συνελήφθησαν την ίδια ημέρα σε οικισμό της Αλεξανδρούπολης από αστυνομικούς της ίδιας υπηρεσίας, ακόμη δύο διακινητές, ένας ημεδαπός και μια αλλοδαπή, διότι από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ήταν συνεργοί της ανωτέρω οδηγού – διακινητή.

Σημειώνεται ότι όπως διαπιστώθηκε για τις πινακίδες που έφερε το όχημα είχε δηλωθεί κλοπή την 14-8-2023 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Στη δεύτερη περίπτωση, το ίδιο πρωί στην Εγνατία οδό Ξάνθης – Καβάλας, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης και του Αστυνομικού Τμήματος Τοπείρου συνέλαβαν τον τρίτο ημεδαπό διακινητή διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα είκοσι πέντε (25) μη νόμιμους μετανάστες.

Επιπλέον όπως διαπιστώθηκε για το όχημα είχε δηλωθεί κλοπή την 21-8-2023 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής.

Στην τρίτη περίπτωση, το ίδιο πρωί σε Επαρχιακή οδό του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς διακινητές διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής, στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στην τέταρτη περίπτωση, χθες το απόγευμα στην παρέβρια περιοχή Κήπων Έβρου, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών δύο αλλοδαποί διακινητές, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Στην πέμπτη περίπτωση, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Σαπών, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν τον έκτο αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων τα ανωτέρω οχήματα, τέσσερα ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας, χρηματικό ποσό, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, τρία φυσίγγια και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις πέντε υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης και Σαπών Ροδόπης.

Τελευταιές Αναρτήσεις