19-05-2023: Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, στο Ηράκλειο

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Χανιά, 19 Μαΐου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, στο Ηράκλειο

 Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 26 φιξάκια κοκαΐνης, 2 ζυγαριές ακριβείας  και το χρηματικό ποσό των 1.350 ευρώ

  Συνελήφθησαν χθες (18.05.2023) το βράδυ στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, τρία άτομα και συγκεκριμένα δύο ημεδαποί (άντρας και γυναίκα) και αλλοδαπός κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, προέκυψε ότι ο ημεδαπός προέβαινε στην διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Ηρακλείου.

Στο πλαίσιο αυτό από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε ο ημεδαπός επιβαίνοντας σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, να προμηθεύει τον αλλοδαπό με ποσότητα κοκαΐνης έναντι χρηματικού ποσού, ο οποίος και συνελήφθη και στην κατοχή του βρέθηκε η συσκευασία (φιξάκι) με μικροποσότητα κοκαΐνης.

Στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε ο ημεδαπός και πραγματοποιήθηκε έλεγχος στον ίδιο και έρευνα στην οικία του όπου διαμένει από κοινού με την ημεδαπή, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 25 αυτοσχέδιες συσκευασίες (φιξάκια) που περιείχαν κοκαΐνη συνολικού βάρους 19,1 γραμμαρίων,
  • 2 ζυγαριές ακριβείας,
  • το χρηματικό ποσό των 1.350 ευρώ ως προερχόμενα από διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και
  • 2 κινητά τηλέφωνα

Επιπλέον, όχημα  κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Η προανάκριση διενεργείται από Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.

Τελευταιές Αναρτήσεις