06-05-2023: Στοχευμένη επιχειρησιακή δράση από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης με στόχο την οδική ασφάλεια

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 

Θεσσαλονίκη, 06 Μαΐου 2023

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στοχευμένη επιχειρησιακή δράση από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης με στόχο την οδική ασφάλεια

Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην οδική ασφάλεια που επιτυγχάνεται, μεταξύ άλλων, με τη συνεργασία των πολιτών και την τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, θέτει ως στόχο την πρόληψη και την καταστολή επικίνδυνων παραβάσεων, καθώς και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Για το λόγο αυτό, συγκροτεί συνεργεία τροχονομικών ελέγχων και πραγματοποιεί στοχευμένες αστυνομικές δράσεις σε διάφορες περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό, πρωινές ώρες χθες (05-05-2023), αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε ελέγχους φορτηγών οχημάτων που κινούνταν στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης και βεβαίωσαν συνολικά (322) παραβάσεις.

Συγκεκριμένα, διαπίστωσαν:

  • 239 παραβάσεις για παραβίαση ορίου ταχύτητας
  • 78 παραβάσεις που αφορούν σε οδηγούς & μεταφορικές επιχειρήσεις για ωράρια φορτηγών και ταχογράφους και
  • 5 διάφορες άλλες παραβάσεις.

Επιπρόσθετα, βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές του Δήμου Θεσσαλονίκης, κατά τους οποίους βεβαιώθηκαν πενήντα οκτώ (58) παραβάσεις που αφορούν σε εκπομπές θορύβων από οχήματα.

Στους παραβάτες επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές ποινές, ενώ παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές του Νομού.

 

 

Τελευταιές Αναρτήσεις