05-05-2023: Συνελήφθη 28χρονος αλλοδαπός για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 5 Μαΐου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθη 28χρονος αλλοδαπός για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα

Κατασχέθηκαν συνολικά -9.140- πακέτα τσιγάρων και -742- συσκευασίες καπνού

Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρωινές ώρες χθες (4-5-2023) στο Περιστέρι, από αστυνομικούς της Ομάδας Παρεμπορίου της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, 28χρονος ημεδαπός για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικά.

Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με άτομο που εμπορευόταν λαθραία καπνικά προϊόντα στην ευρύτερη περιοχή του Περιστερίου, εντοπίστηκε ο 28χρονος και πιστοποιήθηκε η δράση του.

Ειδικότερα, ο ανωτέρω κατηγορούμενος κατελήφθη να τοποθετεί εντός οχήματος, σακούλα που περιείχε -250- πακέτα τσιγάρα και -125- συσκευασίες καπνού που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο ισόγειο διαμέρισμα-αποθήκη από το οποίο εξήλθε προηγουμένως, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -8.990- πακέτα τσιγάρων και -617- συσκευασίες καπνού και το χρηματικό ποσό των -1.040- ευρώ.

Επίσης, κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποιούσε για τη μεταφορά των καπνικών προϊόντων.

Ο συλληφθείς, με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Περιστερίου, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Τελευταιές Αναρτήσεις