04-05-2023: Συνεχίζονται οι στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι για την καταπολέμηση της αυθαίρετης δόμησης στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 

Ερμούπολη Σύρου, 4 Μαΐου 2023

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίζονται οι στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι για την καταπολέμηση της αυθαίρετης δόμησης στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου

Εντοπίσθηκε στη Μύκονο ακίνητο με πολεοδομικές παραβάσεις

 Συνελήφθησαν έξι άτομα για σε Ρόδο και Τήνο

Οι στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι για την καταπολέμηση της αυθαίρετης δόμησης συνεχίζονται στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των ελέγχων χθες (Τετάρτη 3 Μαΐου 2023):

Στη Μύκονο, εντοπίσθηκε ημιτελής διώροφη κατοικία στην οποία διαπιστώθηκαν πρόσφατες εργασίες επέκτασης με οικοδομικά υλικά χωρίς άδεια.

Στη Ρόδο, πρωινές ώρες συνελήφθη ένας ημεδαπός γιατί προέβη στην εναπόθεση  οικοδομικών υλικών σε χώρο αιγιαλού με σκοπό τη πραγματοποίηση παράνομων εργασιών, ενώ στον ίδιο χώρο εντοπίστηκαν τσιμεντένιες βάσεις ομπρελών και άλλα κατασκευαστικά υλικά.

Ενώ, απογευματινές ώρες συνελήφθησαν δύο ημεδαποί γιατί πραγματοποιούσαν παράνομες εργασίες σε παραλιακή επιχείρηση, καθώς και σε χώρο αιγιαλού μπροστά από αυτήν.

Στην Τήνο, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί και αλλοδαπός γιατί διαπιστώθηκε ότι προέβαιναν σε οικοδομικές εργασίες χωρίς άδεια εξωτερικά υφιστάμενου οικήματος.

Κατασχέθηκαν εργαλεία και οχήματα που χρησιμοποιούνταν για τις παράνομες εργασίες.

Σε βάρος των δραστών σχηματίσθηκαν ξεχωριστές ποινικές δικογραφίες για παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού και ενημερώθηκαν οι συναρμόδιες Υπηρεσίες.

Τελευταιές Αναρτήσεις