10-03-2023:  Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω δύο ημεδαποί για απόπειρα κλοπής

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 

Θεσσαλονίκη, 10 Μαρτίου 2023

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω δύο ημεδαποί για απόπειρα κλοπής

 Από την αστυνομική έρευνα προκύπτει εμπλοκή τους, κατά περίπτωση, σε (8) περιπτώσεις κλοπών που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο

Η άμεση κινητοποίηση δικυκλιστών Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, είχε ως αποτέλεσμα την αυτόφωρη σύλληψη δυο 24χρονων ημεδαπών και την αποτροπή κλοπής ανταλλακτικών αυτοκινήτων από επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Μενεμένης.

Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες χθες (09-03-2023), οι προαναφερόμενοι άντρες είχαν εισέλθει παράνομα σε αύλιο χώρο συνεργείου φορτηγών αυτοκινήτων, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη και τραπήκαν σε φυγή, για να εντοπιστούν λίγη ώρα αργότερα στην περιοχή της Διαλογής, όπου και συνελήφθησαν.

Από την έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων – Μενεμένης προέκυψε ότι, οι δράστες είχαν διαπράξει κατά το παρελθόν και από κοινού δύο (2) διαρρήξεις σε μεταφορική εταιρεία, απ’ όπου αφαίρεσαν μπαταρίες φορτηγών αυτοκινήτων αξίας (4.000) ευρώ περίπου, ενώ για έναν εκ των συλληφθέντων προκύπτει η εμπλοκή του σε άλλες (6) περιπτώσεις κλοπής από εταιρείες κατά το χρόνο που αυτές ήταν εκτός λειτουργίας, απ’ όπου αφαίρεσε μεταλλικά αντικείμενα (π.χ. κουφώματα και ανταλλακτικά αυτοκινήτων) με τη συνολική τους αξία να υπερβαίνει τις 40.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στην αρμόδια δικαστική Αρχή.

Τελευταιές Αναρτήσεις