08-03-2023: Συνελήφθησαν (3) άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη, 08 Μαρτίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Συνελήφθησαν (3) άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς στοχευμένοι έλεγχοι από αστυνομικούς διαφόρων Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψη φυγόποινων ατόμων αλλά και καταζητούμενων δυνάμει σχετικών ενταλμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν:

  • 42χρονη ημεδαπή, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 20 ετών για προώθηση στο εσωτερικό της χώρας αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών, εκ κερδοσκοπίας, κατά συρροή.
  • 36χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 20 ετών για διευκόλυνση μεταφοράς στο εσωτερικό της χώρας υπηκόων τρίτων χωρών, κατά συρροή και από κερδοσκοπία καθώς και ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, με το οποίο διατάσσεται η σύλληψή του, για παραβάσεις του Νόμου περί ναρκωτικών και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.
  • Νεαρό αλλοδαπό, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 5 ετών και 6 μηνών για διακεκριμένες κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα, εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη φθορά και παρακώλυση της λειτουργίας κοινωφελούς εγκαταστάσεως κατ’ εξακολούθηση. Επίσης, σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτικού Τμήματος Θεσσαλονίκης με το οποίο διατάσσεται η σύλληψή και η προσαγωγή του ενώπιον του Τακτικού Ανακριτή Θεσσαλονίκης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην αρμόδια δικαστική Αρχή.

Τελευταιές Αναρτήσεις