08-03-2023: Απετράπη η εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών και κινητών τηλεφώνων μέσω φορτηγού τροφοδοσίας στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 8 Μαρτίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απετράπη η εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών και κινητών τηλεφώνων μέσω φορτηγού τροφοδοσίας στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί επιβαίνοντες στο φορτηγό μεταφοράς

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, πρωινές ώρες της 7-3-2023 στην περιοχή του Αυλώνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, 2 αλλοδαποί, 36 και 45 ετών για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και εισαγωγή και διάθεσης συσκευών κινητής τηλεφωνίας σε κατάστημα κράτησης της χώρας.

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών αναφορικά με εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών και κινητών τηλεφώνων στο Ε.Κ.Κ.Ν. Αυλώνα, κρυμμένων σε όχημα τροφοδοσίας, προκειμένου παραληφθούν και πωληθούν σε κρατουμένους, συστήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών με σκοπό την αποτροπή της εγκληματικής ενέργειας.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες της 7-3-2023 το φορτηγό τροφοδοσίας με επιβαίνοντες τους κατηγορουμένους προσέγγισε το Κατάστημα Κράτησης του Αυλώνα. Λίγο πριν εισέλθει σε αυτό, ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς.

Πραγματοποιήθηκε, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, ενδελεχής έρευνα στο εσωτερικό του φορτηγού και ανευρέθη επιμελώς κρυμμένη σε κρύπτη ανάμεσα στις θέσεις του οδηγού και του συνοδηγού αυτοσχέδια συσκευασία περιέχουσα κάνναβη -26,3- γραμμ..

Επακολούθησε έρευνα στον αποθηκευτικό χώρο-ψυγείο και ανευρέθη επιμελώς κρυμμένη ανάμεσα σε είδη μαναβικής, σακούλα που περιείχε μεταξύ άλλων:

  • ποσότητα κάνναβης -157,1- γραμμ.,
  • -3- κινητά τηλέφωνα, κάρτα SIM,
  • -3- φορτιστές κινητών τηλεφώνων και
  • -3- ζευγάρια ενσύρματων ακουστικών.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Τελευταιές Αναρτήσεις