08-03-2023: Ανακοίνωση Γ.Ε.Δ. Θεσσαλίας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 

Λάρισα, 8 Μαρτίου 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Απογευματινές ώρες χθες, Τρίτη 7 Μαρτίου 2023, στο Βόλο, με πρωτοβουλία συλλογικοτήτων, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση, περίπου 400 ατόμων, με αφορμή το πρόσφατο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας, η οποία κατέληξε στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης. Εκεί, ομάδα περίπου 70 ατόμων, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και κρατώντας κοντάρια, επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις, εκτοξεύοντας πέτρες εναντίον τους, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό -2- αστυνομικών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Οι αστυνομικές δυνάμεις για να αποκρούσουν τις επιθέσεις πραγματοποίησαν περιορισμένη χρήση των αναγκαίων ενδεδειγμένων μέσων, ενώ προχώρησαν στην προσαγωγή και σύλληψη ενός ατόμου, για διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, καθώς στην κατοχή του –μεταξύ άλλων- βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Σημειώνεται ότι, η συγκεκριμένη ομάδα ατόμων, ακολουθώντας στη συνέχεια πορεία που κατέληξε στο σημείο απ’ όπου είχαν ξεκινήσει, προξένησε υλικές ζημιές σε μηχάνημα ΑΤΜ, καθώς και πυρκαγιά σε κάδο απορριμμάτων.

 

 

 

Τελευταιές Αναρτήσεις