08-03-2023:  Αυτόφωρες συλλήψεις (6) ατόμων για ληστείες και κλοπές και απόπειρα κλοπής

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 

Θεσσαλονίκη, 08 Μαρτίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Αυτόφωρες συλλήψεις (6) ατόμων για ληστείες και κλοπές και απόπειρα κλοπής

Με γνώμονα την προληπτική αστυνόμευση και απώτερο σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και ευνομίας, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης υλοποιεί ένα ευρύ πλέγμα αστυνομικών δράσεων, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη διενέργεια εντατικών πεζών και εποχούμενων περιπολιών.

Στο πλαίσιο των περιπολιών αυτών, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί  των Διευθύνσεων Ασφάλειας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε αυτόφωρες συλλήψεις έξι (6) ατόμων για περιπτώσεις ληστείας, απόπειρας ληστείας και κλοπής.

Ειδικότερα:

  • Αστυνομικοί της Ομάδας «Ζ» συνέλαβαν χθες το πρωί στην περιοχή της Τούμπας 24χρονη αλλοδαπή, η οποία επιβαίνουσα σε αστικό λεωφορείο αφαίρεσε, από κοινού με συνεργό της, με τη χρήση σωματικής βίας από 75χρονο ημεδαπό, χρηματικό ποσό.
  • Απογευματινές ώρες χθες στο κέντρο της πόλης, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν τέσσερις νεαρούς ημεδαπούς, διότι με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν το τσαντάκι και το καπέλο από 13χρονο ημεδαπό.
  • Πλήρωμα περιπολικού της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, συνέλαβε απογευματινές ώρες χθες στην περιοχή Χαριλάου 36χρονο ημεδαπό, ο οποίος από κοινού με συνεργό του, αφαίρεσαν από 81χρονο επιβάτη τα κλειδιά του αυτοκινήτου του.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχημάτισαν σε βάρος τους αστυνομικοί των αρμόδιων, κατά περίπτωση, Τμημάτων Ασφαλείας, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα, ενώ οι περιπολίες και οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τυχόν παρόμοια περιστατικά.

Τελευταιές Αναρτήσεις