04-03-2023: Εξιχνιάστηκαν (4) ληστείες, ενώ συνελήφθησαν δύο εκ των τριών εμπλεκόμενων δραστών στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 

Θεσσαλονίκη, 04 Μαρτίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνιάστηκαν (4) ληστείες, ενώ συνελήφθησαν δύο εκ των τριών εμπλεκόμενων δραστών στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας

Η αξιολόγηση – αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού, καθώς και η μελέτη του τρόπου δράσης ατόμων που ενέχονται σε έκνομες ενέργειες, οδήγησε στην άμεση εξιχνίαση τεσσάρων (4) περιπτώσεων ληστειών, με την ταυτόχρονη ταυτοποίηση των δραστών τους.

Πρόκειται για δύο νεαρούς ημεδαπούς που συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, κι έναν αλλοδαπό, τα στοιχεία του οποίου έχουν ήδη ταυτοποιηθεί, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Η δράση τους εντοπίζεται σε περιοχές του Δήμου Παύλου Μελά κατά το χρονικό διάστημα 27/02 – 03/03/2023 και αφορά στη διάπραξη τεσσάρων (4) ληστειών σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών.

Συγκεκριμένα, οι προαναφερόμενοι νεαροί, είτε επιβιβάζονταν σε αστικά λεωφορεία τα οποία εκτελούσαν διαδρομές που διέρχονταν από τον Δήμο Παύλου Μελά, είτε ανέμεναν σε στάσεις αυτών και αφού προσέγγιζαν τα υποψήφια θύματά τους, με χρήση σωματικής βίας αφαιρούσαν χρυσές αλυσίδες με σταυρούς από το λαιμό τους, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, προκειμένου να διατηρήσουν τα κλοπιμαία στην κατοχή τους, δεν δίσταζαν να τους χτυπήσουν.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Παύλου Μελά, θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

 

Τελευταιές Αναρτήσεις