25-01-2023: Συνελήφθησαν 3 ανήλικοι, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε ομάδα ατόμων που επιτέθηκαν σε μαθητές εξωτερικά σχολικού συγκροτήματος στη Νέα Ιωνία

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 25 Ιανουαρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν 3 ανήλικοι, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε ομάδα ατόμων που επιτέθηκαν σε μαθητές εξωτερικά σχολικού συγκροτήματος στη Νέα Ιωνία

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο του αυτόφωρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Νέας Ιωνίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 17χρονος ημεδαπός και 2 αλλοδαποί, 16 και 17 ετών, για το αδίκημα της πρόκλησης σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες της 23-1-2023 και έπειτα από το πέρας της διδακτικής διαδικασίας, ομάδα ατόμων συγκεντρώθηκε  εξωτερικά σχολικού συγκροτήματος στη Νέα Ιωνία και κατά την αποχώρηση των μαθητών, τα μέλη της ομάδας, κινήθηκαν απειλητικά προς αυτούς εξυβρίζοντάς τους.

Στη συνέχεια, μέλη της ομάδας, αποκόπηκαν και επιτέθηκαν σε δύο ανήλικους μαθητές, προκαλώντας τους σωματικές βλάβες, και στην προσπάθεια του ενός ανηλίκου να διαφύγει της επίθεσης, παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο και τα συγκεντρωμένα άτομα διέφυγαν, άλλοι πεζοί και άλλοι επιβιβαζόμενοι σε αυτοκίνητο, προς άγνωστη κατεύθυνση.

Έπειτα από έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Νέας Ιωνίας, ταυτοποιήθηκε το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν κάποια από τα μέλη της ομάδας. Κατόπιν αναζητήσεων, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κατάφεραν να το εντοπίσουν στην περιοχή της Χαλκηδόνας και εντός αυτού να βρίσκονται ο ιδιοκτήτης του καθώς και 17χρονος ημεδαπός. Οι ανωτέρω οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφάλειας Νέας Ιωνίας,  όπου ο 17χρονος ταυτοποιήθηκε ως ένα από τα άτομα που επιτέθηκαν στους ανήλικους μαθητές και συνελήφθη.

Ανωτέρω αστυνομικοί ταυτοποίησαν δύο ακόμα αλλοδαπούς που κατηγορούνται ότι προξένησαν σωματικές βλάβες στους μαθητές, 16 και 17 ετών, οι οποίοι μετέβησαν στο Τμήμα Ασφάλειας Νέας Ιωνίας πρωινές ώρες της 24-1-2023 και συνελήφθησαν.

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε και σχηματίσθηκε δικογραφία για πρόκληση σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία σε βάρος 21χρονου αλλοδαπού, ο οποίος, όπως προέκυψε από την έρευνα της ανωτέρω υπηρεσίας, είχε προκαλέσει σωματικές βλάβες σε μαθητή την 20-1-2023, εντός του ίδιου σχολικού συγκροτήματος, από κοινού με ακόμα τρία άτομα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και η έρευνα για την ταυτοποίηση και των άλλων συμμετεχόντων συνεχίζεται.

Τελευταιές Αναρτήσεις