23-01-2023: Εξιχνιάσθηκαν πέντε περιπτώσεις ένοπλων ληστειών

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη, 23 Ιανουαρίου 2023

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνιάσθηκαν πέντε περιπτώσεις ένοπλων ληστειών

 Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τέσσερα άτομα, ένας εκ των οποίων συνελήφθη δυνάμει εντάλματος, ενώ δύο εξ’  αυτών είναι ήδη κρατούμενοι

 Στα ίχνη ατόμων που ενέχονται σε ένοπλες ληστείες στις περιοχές της Ανάληψης και της Τούμπας, οδήγησε η επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας σε συνεργασία με συναδέλφους τους του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς 37 και 24 ετών και δύο αλλοδαπούς 29 και 38 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστείες τελούμενες σε συρροή και κατά συναυτουργία από κοινού και για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Συγκεκριμένα, οι προαναφερόμενοι ενεργώντας από κοινού, τον Οκτώβριο του 2021:

  • προέβησαν σε δύο περιπτώσεις ληστειών με την απειλή πιστολιού και μαχαιριού σε βάρος δύο διανομέων φαγητού στην περιοχή της Τούμπας από τους οποίους απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 340 ευρώ και
  • με τον ίδιο τρόπο διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην ίδια περιοχή, απ’ όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 659 ευρώ.

Επιπλέον, ο 37χρονος, το Νοέμβριο του 2021 με την απειλή πιστολιού αφαίρεσε από δύο καταστήματα ψιλικών στις περιοχές Τούμπας και Ανάληψης, χρηματικό ποσό 754 ευρώ.

Έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την 20-01-2023, εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο 24χρονος ημεδαπός, δυνάμει σχετικού εντάλματος κ. Ανακριτή και οδηγήθηκε στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Θεσσαλονίκης όπου είναι προσωρινά κρατούμενος.

Σημειώνεται ότι, ο 37χρονος και ο 29χρονος συνελήφθησαν το Νοέμβριο του 2021 για υπόθεση ανθρωποκτονίας που έλαβε χώρα σε κατάστημα ψιλικών στην περιοχή της Τούμπας (σχετ. το από 08-11-2021 Δελτίο Τύπου μας).

Συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 38χρονου.

Τελευταιές Αναρτήσεις