14-01-2023:  Εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης στο Ηράκλειο

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Χανιά, 14 Ιανουαρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης στο Ηράκλειο

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος  έξι (6) ατόμων κατηγορουμένων για το αδίκημα της απάτης

Παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά κατάφεραν να αποσπάσουν από ημεδαπή  το χρηματικό ποσό των 150.000 ευρώ

Εξιχνιάστηκε χθες (13.01.2023) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, υπόθεση απάτης  και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έξι  ατόμων  (5 αλλοδαπών και ημεδαπής)  κατηγορούμενοι για το αδίκημα της απάτης.

Ειδικότερα, την 21.01.2022 άγνωστος δράστης παρουσιαζόμενος σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως αναγνωρίσιμος καλλιτέχνης του κινηματογράφου έπεισε ημεδαπή να τον συνδράμει οικονομικά στην αποπληρωμή των φόρων του, αποκομίζοντας οικονομικά οφέλη από κέρδη κινηματογραφικής παραγωγής στην οποία συμμετείχε. Με αυτό τον τρόπο κατάφερε να την πείσει να  προβεί σε τραπεζικές καταθέσεις σε διάφορους λογαριασμούς που της υποδείκνυε αποσπώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ.

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι από τον Ιούνιο του 2021 έως και τον Νοέμβριο του 2021 οι δράστες απέσπασαν τμηματικά χρηματικά ποσά από την ημεδαπή, προβαίνοντας στη συνέχεια στη διάσπαση των ποσών σε επιμέρους μικρότερα και την εκ νέου μεταφορά των χρημάτων σε λογαριασμούς που ανήκαν στους παραπάνω δράστες.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Τελευταιές Αναρτήσεις