10-01-2023: Στελέχη Αστυνομικών Υπηρεσιών Νοτίου Αιγαίου πραγματοποίησαν τον Δεκέμβριο 2022 διαλέξεις και ενημερωτικές δράσεις

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Ερμούπολη Σύρου, 10 Ιανουαρίου 2022

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στελέχη Αστυνομικών Υπηρεσιών Νοτίου Αιγαίου πραγματοποίησαν τον Δεκέμβριο 2022 διαλέξεις και ενημερωτικές δράσεις

 Τις διαλέξεις παρακολούθησαν -520- μαθητές

Στο πλαίσιο υλοποίησης στόχων που τέθηκαν από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2022-2023 και αφορούν, μεταξύ άλλων, την ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας σε θέματα οδικής ασφάλειας, πρόληψης χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών, αντιμετώπισης σχολικού εκφοβισμού, προστασία από ενδοοικογενειακή βία, ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο αλλά και την εν γένει ενημέρωση των πολιτών, υλοποιούνται ενημερωτικές διαλέξεις.

Κατά τον μήνα Δεκέμβριο 2022 καταρτισμένοι Αξιωματικοί και στελέχη Αστυνομικών σε Ρόδο, Κω, Κάλυμνο και Πάρο πραγματοποίησαν συνολικά 7 ομιλίες σε μαθητές εκπαιδευτικών μονάδων:

Αστυνομική Υπηρεσία Σχολική Μονάδα-Φορέας Ημερομηνία
Υποδ/νση Ασφαλείας Ρόδου

Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών

Νηπιαγωγείο των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» 05-12-2022
Τμήμα Τροχαίας Ρόδου 16ο Νηπιαγωγείο Ρόδου & Δημοτικό Σχολείο Μαλώνας 07-12-2022
Αστυνομικό Τμήμα

Καλυμνίων

3ο Γυμνάσιο Καλύμνου 08-12-2022
Αστυνομικό Τμήμα Πάρου Γυμνάσιο Νάουσας Πάρου 12-12-2022
Υποδ/νση Ασφαλείας Ρόδου

Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών

Δημοτικό Σχολείο  Παστίδας 12-12-2022
Διεύθυνση Αστυνομίας Α’ Δωδεκανήσου 12ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου 20-12-2022
Τμήμα Τροχαίας Ρόδου Γενικό Λύκειο Σορωνής Ρόδου 20-12-2022

 

Στις ομιλίες επισημάνθηκαν συμβουλές άμεσα συνυφασμένες με τη μαθητική καθημερινότητα, την επιλογή του ασφαλέστερου δρομολογίου από και προς το σχολείο, την κίνηση στο δρόμο, το πεζοδρόμιο, τις διαβάσεις πεζών, την κυκλοφορία με ποδήλατο, τη χρήση ζώνης στο αυτοκίνητο – προστατευτικού κράνους στο δίκυκλο και παιδικών καθισμάτων.

Προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό και έγινε παρουσίαση των μέσων – εξοπλισμού που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί τροχονόμοι κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Έγινε επίδειξη του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών «Schwartz» της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου από  τον χειριστή – συνοδό του με έμφαση  στο πώς πως ένας ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος ζει ως αναπόσπαστο μέλος της οικογένειας συνοδού του και διαμένει μαζί του χτίζοντας μια σχέση εμπιστοσύνης, αλληλεξάρτησης, επικοινωνίας, αγάπης και συνεργασίας, που αποδίδει το μέγιστο στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν. Επίσης αναπτύχθηκε το θέμα της ευζωίας των δεσποζόμενων ζώων.

Τις ομιλίες παρακολούθησαν -520- μαθητές, οι οποίοι μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, είχαν την ευκαιρία να υποβάλλουν ερωτήματα και να ενημερωθούν, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Επίσης:

  • την 03-12-2022 στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία (Α.Με.Α.) αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας συμμετείχαν σε δράση ευαισθητοποίησης του κοινού Ρόδου διανέμοντας ενημερωτικά φυλλάδια στην ενταύθα Κύπρου.
  • την 4-12-2022 στη Μεγίστη πραγματοποιήθηκε διάλεξη για θέματα οδηγικής συμπεριφοράς και ναρκωτικών σε στελέχη του Ελληνικού Στρατού.

Υπενθυμίζεται ότι, η Ελληνική Αστυνομία ανταποκρίνεται θετικά σε αιτήματα παροχής διαλέξεων ανάλογης θεματολογίας σε σχολεία, φορείς, οργανισμούς και συλλόγους.

Σημειώνεται ότι, το εκπαιδευτικό υλικό που χρησιμοποιείται από την Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο των ενημερωτικών αυτών δράσεων λαμβάνει σχετική έγκριση από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

 

Τελευταιές Αναρτήσεις