20-10-2006: Χαιρετισμός του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Αναστασίου Δημοσχάκη στη θεατρική παράσταση από τη θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας

 Αθήνα, 20/10/2006
 
 
 
Με ιδιαίτερη Χαρά σας Καλωσορίζω στην Παράσταση της Θεατρικής Ομάδας της Ελληνικής Αστυνομίας.
 
Η σημερινή Παράσταση πραγματοποιείται στα πλαίσια του Εορτασμού της ¨Ημέρας της Αστυνομίας¨ και του Προστάτη του Σώματος Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.
 
Η δραστηριότητα της θεατρικής ομάδας, αποτελεί μια τακτική κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα του Σώματος.
 
Δραστηριότητα που αναδεικνύει μιαν άλλη πτυχή του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας. Πτυχή που χαρακτηρίζεται από ψυχική καλλιέργεια, δημιουργική δύναμη και αισθητικές αναζητήσεις.
 
Η Ελληνική Αστυνομία εκδηλώνει την πολιτιστική της πολυμέρεια διοργανώνοντας Εικαστικές Εκθέσεις (με ζωγραφική, γλυπτική και αρχιτεκτονική δραστηριότητα), ανεβάζοντας θεατρικά έργα, συμμετέχοντας σε αθλητικές εκδηλώσεις, υπηρετώντας και την τέχνη. Η τέχνη άλλωστε δεν είναι πολυτέλεια, αποτελεί ανάγκη των ανθρώπων. Η τέχνη νουθετεί, διδάσκει και αναδεικνύεται σε παράγοντα διαμόρφωσης και εξέλιξης του πολιτισμού.
 
Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής ως Αρχηγός του Σώματος που και στον τομέα αυτό, το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, δίνει το δικό του παρών.
 
Είμαι υπερήφανος γιατί μέλη της αστυνομικής οικογένειας, συμμετέχουν σε όλους σχεδόν τους τομείς της τέχνης, της ευρύτατης αυτής έκτασης της ανθρώπινης δραστηριότητας.
 
Γιατί έχουν την ικανότητα να κάνουν αισθητές, ιδέες και αξίες της ζωής, όπως η αγάπη, η ειρήνη, η δημιουργία, η ευγένεια.
Γιατί επιλέγουν τον ωραιότερο ίσως τρόπο και μέσο διαφυγής από τη συνήθεια και την καθημερινότητα.
 
Γιατί παρά το δύσκολο, κοπιαστικό και επικίνδυνο έργο μας, έχουν τη διάθεση της καλλιτεχνικής δημιουργίας, εκφράζοντας συνολικότερα τις ευαισθησίες των Αστυνομικών στα κοινωνικά προβλήματα, τα οποία βιώνουν καθημερινά.
 
Η δημιουργική τους έκφραση βοηθά στην ευρύτερη αποδοχή του έργου μας, στην κοινωνική συναίνεση και στην βελτίωση των σχέσεων Αστυνομίας και πολιτών.
 
Καταρτίσθηκε ήδη σχέδιο νόμου από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης μετά από πρόταση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την υλοποίηση σειράς θεμάτων προώθησης του Πολιτισμού στο χώρο της Αστυνομίας, όπως είναι : η Ίδρυση πολιτιστικού κέντρου, Μουσείου, Βιβλιοθήκης, Πολυχώρου εκδηλώσεων, Θεάτρου και Στέγης για τις Πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθώς και η κατασκευή Λέσχης Αστυνομίας, όλα αυτά που αποτέλεσαν όνειρο πολλών γενεών της Αστυνομίας . Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης εξασφάλισε κατ’ αρχήν και τη χρηματοδοτική στήριξη μέσα από το Δ’ κοινοτικό πρόγραμμα στήριξης και γι’ αυτό τον ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά.
 
Κύριε Υπουργέ,
Κυρίες και Κύριοι, 
 
Θέλω να συγχαρώ ειδικότερα τους συμμετέχοντας στην θεατρική ομάδα για την ποιότητα των έργων που κάθε φορά ¨ανεβάζουν¨.
 
Θέλω να ευχαριστήσω όλο το Προσωπικό  που πέραν των καθηκόντων του αναπτύσσει για το καλό της κοινωνίας ευρύτερα και του Σώματος ειδικότερα, καλλιτεχνικές δεξιότητες.
 
Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον κ. Γιάννη Κατράνη, τον σκηνοθέτη της παράστασης, ικανό καλλιτέχνη και φίλο, για την ουσιαστική συμβολή του και την αφιλοκερδή προσφορά του.
 
Σας ευχαριστώ όλους για την εδώ παρουσία σας και είμαι σίγουρος ότι θα παρακολουθήσετε τη θεατρική παράστασή μας με προσοχή και ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σίγουρα θα εξάγετε τα συμπεράσματα – μηνύματα που μας στέλνει το έργο.-
 
Τελευταιές Αναρτήσεις