09-12-2006: Χαιρετισμός του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Αναστασίου Δημοσχάκη στην Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα, η πρόσκληση να παρευρεθώ και να απευθύνω ένα σύντομο χαιρετισμό στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.
 
Με την ευκαιρία της παρουσίας μου σήμερα εδώ, θα ήθελα να απευθυνθώ στον καθένα και στην καθεμία από εσάς προσωπικά, για να σας συγχαρώ για το ήθος, την υψηλού επιπέδου επιστημονική συγκρότησή σας και το αίσθημα ευθύνης που σας διακρίνει στην απονομή της Δικαιοσύνης και στην εφαρμογή των νόμων του Ελληνικού κράτους.
 
 Παράλληλα θέλω όμως να επισημάνω το πόσο σημαντική είναι συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας και της Ελληνικής Δικαιοσύνης στην προάσπιση της Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας, πάντα επ΄ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου και του Έλληνα Πολίτη.
 
Η πετυχημένη ουσιαστική και αποτελεσματική καθοδήγηση της ΕΛ.ΑΣ, στο προανακριτικό της έργο και όχι μόνο, από την Ελληνική Δικαιοσύνη αλλά και η άψογη συνεργασία μεταξύ των παραγόντων των δύο θεσμών προάγουν την οργάνωση και συνοχή της Ελληνικής κοινωνίας στη βάση της εφαρμογής των κανόνων ενός σύγχρονου Κράτους Δικαίου, που εκφράζεται με την τήρηση των νόμων και την προσαρμογή του στις σύγχρονες ανάγκες των πολιτών.
 
Ο ορισμός Εισαγγελέων για την εποπτεία Υπηρεσιών μας όπως Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, και Υποδιευθύνσεις Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Αττικής και Θεσσαλονίκης αποτελούν είναι ένα επιπλέον παράδειγμα άψογης και ουσιαστικής συνεργασίας μας.
 
Η Ελληνική Αστυνομία με υψηλό αίσθημα καθήκοντος, στηρίζει ως οφείλει και είναι πάντα αρωγός της Ελληνικής Δικαιοσύνης, διασφαλίζοντας ότι ο Έλληνας πολίτης μπορεί να στηριχτεί στους δύο αυτούς κορυφαίους θεσμούς, που εγγυώνται ότι τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις του, θα λειτουργούν αρμονικά σε μία ευνομούμενη Πολιτεία όπως είναι η Ελληνική Πολιτεία.
 
Αποτελεί χρέος μας στα πλαίσια του ρόλου και της αποστολής μας να μην κλονίσουμε  ποτέ την εμπιστοσύνη του Έλληνα πολίτη απέναντί μας αλλά αντίθετα να λειτουργούμε ως προασπιστές του σύγχρονου κοινωνικού κράτους δικαίου, προσαρμοσμένου στις απαιτήσεις και τις ανάγκες για εσωτερική ασφάλεια και τάξη.
 
Κύριε Πρόεδρε,
εκλεκτά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χώρας, εκφράζω σημειολογικά, συγκριτικά αλλά και ουσιαστικά τον σεβασμό και την εκτίμησή μου για το υψηλό αίσθημα ευθύνης, σοβαρότητας και ευπρέπειας στη συνδικαλιστική σας Ένωση σε ότι αφορά την αξιοπρεπή ανάδειξη και διεκδίκηση των αιτημάτων του κλάδου σας. Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στις εργασίες της Ετήσιας Τακτικής Συνέλευσής σας. Καλές γιορτές και προκοπή σε όλους σας.
 
Ευχαριστώ για την προσοχή σας.
Τελευταιές Αναρτήσεις