Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Hellenic Police
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Θανόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

Υπάρχει προθεσμία υποβολής της αίτησης για τη χορήγηση του εγγράφου διαμονής του άρθρου 18 παρ. 4 της Συμφωνίας Αποχώρησης; Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι μέχρι την 30/06/2021. Ωστόσο, πρέπει να διευκρινιστεί πως αυτή η προθεσμία δεν είναι αποκλειστική. Αυτό σημαίνει ότι:

-εφόσον παρέλθει η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων, οι δικαιούχοι της Σ.Α. συνεχίζουν να υποβάλλουν αίτηση και έπειτα, χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε συνέπεια για το καθεστώς διαμονής τους ή κύρωση.

-η προθεσμία αυτή ενέχει χαρακτήρα προτροπής των δικαιούχων να προσέλθουν στις αρμόδιες Υπηρεσίες, να αιτηθούν και να χορηγηθούν το νέο έγγραφο διαμονής. Έτσι, εξασφαλίζεται μια νομική βεβαιότητα τόσο για τη χώρα μας όσο και για τους δικαιούχους της Σ.Α. . Θα επιτρέψει στην Ελλάδα να διαπιστώσει ότι όντως οι υπήκοοι του Η.Β., τα μέλη των οικογενειών τους και τα άλλα πρόσωπα ότι είναι δικαιούχοι της Σ.Α. και αντίστοιχα αυτοί να γνωρίζουν ότι είναι πράγματι δικαιούχοι αυτής.