Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Ηγεσία Οργανόγραμμα Ανθρώπινο Δυναμικό Ειδικές Υπηρεσίες Λοιπές Υπηρεσίες Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

Ανδρέας Αποστολόπουλος
Α ν τ ι σ τ ρ ά τ η γ ο ς

Γεννήθηκε στο Γάλαρο Πατρών του Νομού Αχαΐας. Αποφοίτησε από το Β΄ Λύκειο Πατρών το έτος 1978. Κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Αστυνομίας Πόλεων, το έτος 1982 και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, το έτος 1989.

Παρακολούθησε το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών της Αστυνομικής Ακαδημίας (2002).

Υπηρέτησε ως Αξιωματικός σε μάχιμες υπηρεσίες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, σε Υπηρεσίες Τάξης και Τροχαίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας και ως Υπαξιωματικός σε υπηρεσίες ασφάλειας Επισήμων Προσώπων.

Από το έτος 2011 έως το μήνα Ιούλιο του έτους 2012 υπηρέτησε, ως Αστυνομικός Διευθυντής, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου. Από το μήνα Ιούλιο του έτους 2012 έως το μήνα Μάρτιο του 2013 υπηρέτησε, ως Αστυνομικός Διευθυντής, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας. Από τον μήνα Μάρτιο του έτους 2013 έως και τον μήνα Απρίλιο του έτους 2014 υπηρέτησε ως Αστυνομικός Διευθυντής στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας.

Τον Απρίλιο του έτους 2014 που προήχθη στο βαθμό του Ταξιάρχου, υπηρέτησε ως Διευθυντής στην Περιφερειακή Διεύθυνση Ασφάλειας Πελοποννήσου και ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας.

Το έτος 2015 προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε στη θέση του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας, όπου υπηρέτησε έως το έτος 2016.

Την 21/1/2017 τοποθετήθηκε και υπηρέτησε στη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, ως Διευθυντής.

Την 23/1/2018 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου.