Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

Ανδρέας Βασιλόπουλος
Α ν τ ι σ τ ρ ά τ η γ ο ς

Γεννήθηκε στο Κρυονερό Αιτωλοακαρνανίας το έτος 1964.

Κατετάγη στο Σώμα της πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής το έτος 1981, ως Ενωμοτάρχης, και εισήχθη στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας το έτος 1987, απ’ όπου αποφοίτησε το έτος 1990. Παρακολούθησε και ολοκλήρωσε ευδόκιμα τις σπουδές του στο Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών – Στελεχών της Αστυνομικής Ακαδημίας το έτος 2003.

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, έχει υπηρετήσει σε μάχιμες και επιτελικές Υπηρεσίες του Νομού Αττικής, σε επιτελικές θέσεις στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και, κατά τα έτη 2009-2015, ως Τμηματάρχης στο Τμήμα Επιχειρήσεων του Επιτελείου της Γ.Α.Δ.Α.

Παράλληλα, συμμετείχε σε επιτροπές με αντικείμενο κυρίως τον επιχειρησιακό σχεδιασμό Υπηρεσιών και δομών της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ εκπροσώπησε το Σώμα σε διεθνή συνέδρια, αποκτώντας σχετική τεχνογνωσία επί θεμάτων επιχειρησιακής τακτικής και συντονισμού.

Προήχθη στο βαθμό του Ταξιάρχου το έτος 2015 και τοποθετήθηκε στο Επιτελείο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, ως Υποδιευθυντής.

Τον Ιανουάριο του 2017 προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε ως Αναπληρωτής του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής.

Από την 02-11-2018, διετέλεσε Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής.

Κατά τη θητεία του, έχει τιμηθεί με διακρίσεις από την Ελληνική Πολιτεία για την υπηρεσιακή του απόδοση.

Είναι έγγαμος και πατέρας δύο θυγατέρων.