Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Hellenic Police
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Θανόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου


Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

Γεώργιος Κανέλλος

Α ν τ ι σ τ ρ ά τ η γ ο ς

Γεννήθηκε στη Γραμμένη Οξυά του Νομού Αιτωλοακαρνανίας το έτος 1962.

Κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής το μήνα Οκτώβριο του έτους 1984 και αποφοίτησε από τη Σχολή το επόμενο έτος, με το βαθμό του Αστυφύλακα.

Το μήνα Σεπτέμβριο του έτους 1987, εισήχθη στη Σχολή Αρχιφυλάκων και αποφοίτησε ευδόκιμα το μήνα Ιούλιο του έτους 1988, με το βαθμό του Αρχιφύλακα.

Το μήνα Σεπτέμβριο του έτους 1990, εισήχθη στο Τμήμα Δοκίμων Υπαστυνόμων της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, από όπου αποφοίτησε το έτος 1993.

Το έτος 2006 αποφοίτησε από το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών της Αστυνομικής Ακαδημίας, με βαθμό άριστα.

Το έτος 2013, αποφοίτησε από τη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, με βαθμό άριστα.

Ως Αξιωματικός υπηρέτησε σε μάχιμες και επιτελικές θέσεις Κεντρικών και Περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ως Ανώτατος Αξιωματικός διετέλεσε με το βαθμό του Ταξιάρχου, Διευθυντής της Διεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας του Αρχηγείου, ενώ την 03/11/2018, τοποθετήθηκε Διοικητής στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Την 23/07/2019 προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδος μέχρι και την 31/03/2022 που προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου και τοποθετήθηκε Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος.

Επί σειρά ετών άσκησε καθήκοντα σε διάφορες θέσεις των Διοικητικών Συμβουλίων της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών, συντελώντας καθοριστικά στην εδραίωση του συνδικαλιστικού δικαιώματος για το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας. Με την προαγωγή του σε Ανώτατο Αξιωματικό, απεχώρησε από τα Διοικητικά Συμβούλια των ανωτέρω Ενώσεων και του απονεμήθηκε ο τίτλος του Επίτιμου Αντιπροέδρου αυτών.

Κατά την επαγγελματική του σταδιοδρομία, συμμετείχε σε διεθνείς συναντήσεις και ομάδες εργασίας για θέματα τρομοκρατίας και βίαιου εξτρεμισμού.

Έχει παρακολουθήσει εξειδικευμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια για θέματα αστυνομικού ενδιαφέροντος, έχει εκπαιδεύσει αστυνομικό προσωπικό σε θέματα Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων και επί σειρά ετών δίδαξε, κυρίως θέματα κρατικής ασφάλειας, στις Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας.

Για την υπηρεσιακή του απόδοση – ευρέως αναγνωρισμένη - του απονεμήθηκαν από την Ελληνική Πολιτεία έπαινοι και ηθικές αμοιβές.

Είναι έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων.