Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Μετανάστευση και Άσυλο Αστυνομική Ανασκόπηση Υλικό Αρχείου

Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

 

Εμμανουήλ Κατριαδάκης
Α ν τ ι σ τ ρ ά τ η γ ο ς

Γεννήθηκε στην Αθήνα το έτος 1959. Κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Χωροφυλακής το έτος 1977 και αποφοίτησε από τη σχολή Αξιωματικών το έτος 1986.

Μέχρι τον βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή υπηρέτησε σε διάφορες μάχιμες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και Υπηρεσίες του Αρχηγείου.

Με το βαθμό του Ταξιάρχου, από τον Μάρτιο 2010, τοποθετήθηκε ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής.

Με το βαθμό του Υποστρατήγου, από τον Μάρτιο 2011, υπηρέτησε ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Αλλοδαπών του Αρχηγείου.

Τον Ιούλιο του 2012 τοποθετήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, όπου σχεδίασε και έθεσε σε εφαρμογή την επιχείρηση ευρείας κλίμακας ΑΣΠΙΔΑ για την πρόληψη της παράνομης εισόδου στα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα.

Τον Νοέμβριο 2012 τοποθετήθηκε στο Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να σχεδιάσει το πρόγραμμα για την ολοκληρωμένη διαχείριση των αλλοδαπών, που εισέρχονται και παραμένουν παράνομα στη Χώρα.

Την 10/4/2014 προήχθη στον βαθμό του Αντιστρατήγου και τοποθετήθηκε ως Γενικός Επιθεωρητής του νεοσύστατου Κλάδου Αλλοδαπών & Προστασίας Συνόρων.

Την 20/8/2014 τοποθετήθηκε στη θέση του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας.

Tην 5/3/2015 τοποθετήθηκε στη θέση του Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών και Διπλωματούχος της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας. Γνωρίζει την αγγλική γλώσσα.

Συμμετείχε σε εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αναφορικά με θέματα μετανάστευσης και συνόρων.

Επίσης έχει συμμετάσχει σε διάφορες διεθνείς συναντήσεις και συνέδρια για το διασυνοριακό έγκλημα και την παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Για την υπηρεσιακή του απόδοση του απονεμήθηκαν παράσημα και μετάλλια αστυνομικής αξίας.

Είναι έγγαμος και έχει δύο κόρες.