Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Αστυνομική Ανασκόπηση Υλικό Αρχείου Νομικό πλαίσιο επιστροφών/επανεισδοχών στην Τουρκία

Υπαρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

Ιωάννης Διαμαντόπουλος
Α ν τ ι σ τ ρ ά τ η γ ο ς

Γεννήθηκε στην Αγία Άννα του Ν. Ηλείας, το έτος 1962.

Κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής, το έτος 1982 και αποφοίτησε από τη Σχολή Ενωμοταρχών το επόμενο έτος.

Το 1984 εισήχθη στη Σχολή Υπαστυνόμων και αποφοίτησε το 1987.

Αποφοίτησε με βαθμό Άριστα από το Τμήμα Ειδικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών.

Υπηρέτησε ως Αξιωματικός σε Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και σε Υπηρεσίες Τάξης και Τροχαίας, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Στη συνέχεια υπηρέτησε ως Διοικητής στο Α.Τ. Αμαρουσίου κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, εποπτεύοντας το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α.)

Το έτος 2011 προήχθη στο βαθμό του Ταξιάρχου και τοποθετήθηκε ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής και εν συνεχεία ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά.

Τον Απρίλιο του 2014 προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής και τον Αύγουστο του ιδίου έτους, ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας / Α.Ε.Α.

Τον Μάρτιο του 2015 τοποθετήθηκε εκ νέου στη θέση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής.

Τον Φεβρουάριο του 2016 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου και τοποθετήθηκε ως Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας.

Είναι έγγαμος και πατέρας μίας κόρης.