Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Hellenic Police
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Θανόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου 20 Οκτωβρίου: Ημέρα της Αστυνομίας Ημέρα Τιμής Αποστράτων 26 Ιουνίου: Ημέρα κατά των Ναρκωτικών Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης Ολυμπιακοί Αγώνες 2004 Διεύθυνση Ασφάλειας Ολυμπ. Αγώνων Στόχοι - Μεταολυμπιακά οφέλη Οργάνωση - Συνεργασίες Σχέδιο Ολ. Οδικών Μεταφορών Επιχειρήσεις Ολυμπιακής Ασφάλειας Εκπαίδευση Εκπαίδευση για Παραολυμπιακούς Αγώνες Ερωτήματα για την Ασφάλεια Επικαιρότητα Ασκήσεις Φωτογραφικό Υλικό Συντονισμός της Ολυμπιακής Ασφάλειας Συμβούλιο Διαχείρισης Κρίσεων Συντονιστικό Συμβούλιο Ολ. Ασφάλειας Νομοθετικές Ρυθμίσεις Σχεδιασμός Ολυμπιακής Ασφάλειας Συνοπτική Αποτίμηση ασφάλειας Αγώνων Επικοινωνιακό Πρόγραμμα Ανακοινώσεις για 17Ν - Ε.Λ.Α. Τελικός CHAMPIONS LEAGUE - Αθήνα 2007 Κώδικας Δεοντολογίας του Αστυνομικού Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων Έκθεση Σ.Ο.Δ.Ν. Ενδοοικογενειακή βία Οπλοφορία, χρήση από αστυνομικούς Καθ' οδόν 2001 - 2005 Προεδρία Συμβούλια Πρόληψης Εγκληματικότητας Αστυνομικές Επιχειρήσεις "ΠΟΛΙΣ" Ίδρυση Τμημάτων Ασφαλείας στην Αττική Αναδιάρθρωση Υπηρεσιών Αιγαίου - Ιονίου Εγκύκλιοι Αρχείο Φωτογραφιών


Εκπαίδευση για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

Από 17 έως 28 Σεπτεμβρίου 2004 η χώρα μας θα φιλοξενήσει τους 12ους Θερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες. Κατά τη διάρκεια των Παραολυμπιακών Αγώνων, η Αθήνα θα υποδεχθεί 4000 αθλητές από περισσότερες από 140 χώρες, οι οποίοι θα αγωνιστούν σε 19 αθλήματα.

Όπως στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έτσι και στους Παραολυμπιακούς, η ασφάλεια έχει ανατεθεί θεσμικά από την Πολιτεία στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και συγκεκριμένα στην Ελληνική Αστυνομία, που καλείται να διαμορφώσει ένα περιβάλλον απόλυτης ασφάλειας.

Η Διεύθυνση Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων (Δ.Α.Ο.Α.), η ειδική αυτοτελής Υπηρεσία που ιδρύθηκε για το σκοπό αυτό, πραγματοποιεί από 6/9/2004 έως 13/9/2004 ειδική εκπαίδευση του προσωπικού ασφάλειας των Παραολυμπιακών Αγώνων.

Σκοπός της εκπαίδευσης είναι:

  • Η ενημέρωση-ευαισθητοποίηση του προσωπικού έναντι των Παραολυμπιακών Αγώνων και των ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζουν.
  • Η επισήμανση θεμάτων που έχουν άμεση σχέση με τους Παραολυμπιακούς Αγώνες και της ενδεικνυόμενης συμπεριφοράς και διαχείρισης ατόμων με αναπηρία.
  • Η επισήμανση των ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζει ο έλεγχος πρόσβασης ατόμων με αναπηρία και ειδικότερα αθλητών με αναπηρία.

Παράλληλα με την εκπαίδευση, σε όλο το εμπλεκόμενο με την ασφάλεια των Παραολυμπιακών Αγώνων προσωπικό διανέμεται έντυπο εκπαιδευτικό υλικό, γεγονός που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην ιστορία των Παραολυμπιακών Αγώνων (έκδοση, επιμέλεια και εκτύπωση του εντύπου, από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων).


edipo_ekpedeftiko_yliko2.pdf