Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση  Περιοδικό  <<Αστυνομική Ανασκόπηση>>

  Η Αστυνομική Ανασκόπηση είναι το διμηνιαίο ενημερωτικό περιοδικό που εκδίδει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα και αρχαιότερα ελληνικά περιοδικά με συνεχή ροή έκδοσης από το 1953. Αποτελεί τη φυσική συνέχεια των εκδόσεων «Αστυνομικά Χρονικά» (1953) της Αστυνομίας Πόλεων και «Επιθεώρηση Χωροφυλακής» (1970) της Ελληνικής Χωροφυλακής. Με την ενοποίηση των Σωμάτων της Ελληνικής Χωροφυλακής και Αστυνομίας Πόλεων το 1984, τα δύο έντυπα αποκτούν κοινή εκδοτική στέγη και ονομασία. Εκδίδονται πλέον υπό την επωνυμία «Αστυνομική Επιθεώρηση», ενώ 18 χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα, το 2002 το περιοδικό της Ελληνικής Αστυνομίας μετονομάζεται σε «Αστυνομική Ανασκόπηση».

     Η έκδοση του περιοδικού έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα  και, ως περιοδικό ποικίλης ύλης, η «Αστυνομική Ανασκόπηση» καλύπτει με τη θεματολογία της, τόσο αστυνομικού, όσο και ευρύτερου κοινωνικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος θέματα. Σε κάθε τεύχος φιλοξενούνται, μεταξύ άλλων, νέα και ειδήσεις για το έργο των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης &  Προστασίας του Πολίτη, καθώς και επιστημονικά άρθρα με τεκμηριωμένες απόψεις και θέσεις πάνω σε θέματα εγκληματολογίας και ασφάλειας. Η διεθνής αρθρογραφία, τα υπηρεσιακά νέα, οι σελίδες για το βιβλίο και το παιδί αποτελούν μερικές από τις μόνιμες στήλες του περιοδικού.

     Η Αστυνομική Ανασκόπηση με συνέπεια και συνέχεια κατέγραψε και καταγράφει το έργο και την εξέλιξη του Αστυνομικού Σώματος τις τελευταίες έξι δεκαετίες. Αποτελεί μία πλούσια ιστορική πηγή, καθώς στις σελίδες της καταγράφονται πτυχές της πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής και πολιτισμικής ζωή της χώρας μας, των τελευταίων έξι δεκαετιών.  Πρωταρχικός στόχος του περιοδικού είναι μέσα από την έγκυρη ενημέρωση και την πλούσια θεματολογία του, να καταστεί «μια πύλη ανοιχτή στην κοινωνία», μια πύλη πρόσφορη για αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ Αστυνομίας και πολιτών.

     Πέραν του ενημερωτικού – επιμορφωτικού χαρακτήρα η Αστυνομική Ανασκόπηση ως περιοδικό ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ εξυπηρετεί εδώ και δεκαετίες έτερο σκοπό, ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ, και δυστυχώς , άγνωστο στον ευρύτερο κύκλο της αστυνομικής οικογένειας. Τα έσοδα που προκύπτουν κυρίως από τις διαφημίσεις και από μέρος της ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΤΩΝ ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΩΝ (0,75 €), διατίθενται στο μεγαλύτερο μέρος τους για την ενίσχυση αναξιοπαθούντων Αστυνομικών, Πολιτικών Υπαλλήλων, Ειδικών Φρουρών, Συνοριακών Φυλάκων ή των τέκνων ή των οικογενειών τους ύστερα από αξιολόγηση της Διοικούσας Επιτροπής του περιοδικού.  Επί της ουσίας, η Αστυνομική Ανασκόπηση δραστηριοποιείται παράλληλα με το Ίδρυμα Εξοχές, παρέχοντας οικονομική βοήθεια στους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν ανυπέρβλητες ανάγκες.  Στο τέλος δε κάθε έτους δίδονται οικονομικές ενισχύσεις σε ορφανά συναδέλφων και σε τέκνα υπερπολύτεκνων οικογενειών συναδέλφων.

    Με σαφή επίγνωση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας θεωρούμε ότι εμείς οι ίδιοι (Αστυνομικοί, Πολιτικοί Υπάλληλοι, Ειδικοί Φρουροί και Συνοριακοί Φύλακες) θα πρέπει να διαφυλάξουμε το κεκτημένο που ονομάζεται Αστυνομική Ανασκόπηση, το οποίο λειτουργεί ενισχύοντας οικονομικά τους αναξιοπαθούντες συναδέλφους. Η προσπάθεια που εδώ και χρόνια καταβάλλει η Αστυνομική Ανασκόπηση πρέπει να συνεχισθεί και να ενισχυθεί. Εμείς πασχίζουμε για τη βελτίωση της ύλης του περιοδικού και για την ενίσχυση των οικονομικών αποτελεσμάτων, προσδοκώντας πάντοτε την πολύτιμη αρωγή των συναδέλφων.

 

  Ταυτότητα Περιοδικού

Το Περιοδικό εποπτεύεται από τη Διοικούσα Επιτροπή, η οποία αποτελείται από εννέα (9) στελέχη, τα οποία προέρχονται από την Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπροσώπους συνδικαλιστικών φορέων του Σώματος και το Διευθυντή του Περιοδικού. Στις συνεδριάσεις της Διοικούσας Επιτροπής εισηγητής είναι ο Αρχισυντάκτης του περιοδικού.

Την επιμέλεια της ύλης, τη σύνταξη της αρθρογραφίας, τις συνεργασίες με άλλους αρθρογράφους, και την έκδοση του περιοδικού επιμελείται το Τμήμα Ιστορίας - Εκδόσεων της Διεύθυνσης Επικοινωνίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

  Στοιχεία Επικοινωνίας

Τώρα όλοι μπορούν να γίνουν συνδρομητές στην Αστυνομική Ανασκόπηση. Αν θέλεις να γίνεις συνδρομητής πάτησε εδώ

  Επιλεγμένη αρθρογραφία

2017

201620152014201320122011201020092008